Tak jsme rudí, no a co ? (Vrací se!)

13. 10. 2012 20:48:17
Jsem ze severních Čech, jediném po volbách spolehlivě rudém regionu. A nezoufám. A pokud - tak jenom z toho polo-pokryteckého „trendy“ pofňukávání některých, že nastává konec světa jenom proto, že se Komanč dostává k volantu. Uniká mi, proč s komunistou ne, když komunisty ve společnosti ano !!!

Za prvé se vůbec nedostává k volantu, ale jen na mušku, respektive přímo do cílové kóty kobercové palby lidské potřeby změnit své okolí za každou cenu, ale pokud možno přeci jen mravně. To je hodně danajský volant, a běda jim – právě jim, bývalým starým lhářům a demagogům – jestli se vrátí jako rudý pes ke svému před-převratovému vývratku!

Také nesmíme zapomínat na to, že stranická kázeň je prostě stranickou kázní. Právě pro tuto zvykovou partajní kázeň se mohlo stát, že totálně „propálená“, zdiskreditovaná a na krádežích a demagogii se podílející ex-hejtmanka Vaňhová dostala svých (stranicky ukázněnách) 5285 preferenčních kroužků. Zatímco odéesák Raška (lobbující za poničení Děčína ve prospěch vodního dila „K ničemu“) to „nahnal“ jen slabou polovičku, a skončil tím hluboko pod takovými osobnostmi, jako jsou paní doktor Dernerová anebo Přemysl Rabas, za nimiž už skutečně stojí nejen stranická kázeň, ale především jejich dosavadní postoje. (Že by snad ODS tady na severu měla tolik mrtvých duších, že nebylo, kdo by Rašku podpořil?)

A je tu ještě jeden podstatný motiv: Skutečnost, že tato nadbytečná po-sametová partaj si už dvacet let pořádně že žádného z Promopro-Grippen krmelců nelízla.

Stává se tak do budoucna lakmusovým papírkem naší nespokojenosti a zároveň čidlem slizkosti všech potenciálních koalů na budoucích krajských zastupitelstvech této hrudky světka. Jen dobře naslouchejte šampáněm potěšené skoro-vítěze z KDU a dalších spolků, kteří dnes neprozíravě na mikrofony kamer halekají: „My s komunistama nikdy!“ - Do půl roku se budou kroutit jako Boris Štastný a vnucovat nám dojem (stejně jako pan Boris), že tak jsem to chtěli my. A v duchu litovat, že byli tak hlasití.

Tak jsme rudí, no a co. Ve tři odpoledne to vypadalo, že bude rudý celý sever až k Ostravě, a barva regionů nijak nezmění to, že je společnost rozkradená a vytunelovaná především morálně.

A právě v tom je mi výsledek krajských voleb obrovskou Jitřenkou. Zdá se, že se konečně vrací. Ne komunisti! (To bych napsal vracejí, jak bylo ještě nedávno česky správně!!) Vrací se morálka. Vrací se touha plivnout na ruce těm, kdo jsou vážně splachovací. A při pohledu na náš rudý sever, je to ale nesmírně nadějné.

Lev21 chcípnul na nějakých 2,8 procentech, Bobošice se s celou svou populistickou skvadrou utopila v blátě necelých 1,2 procent, TOPka, která měla nic moc morální kredit už dávno před kampaní a kterou jejich lídr paní Karola dokonale pohřbila svým televizním vystoupením, to nezvládla ani s odřenýma ušima svých poctivě vybojovaných 4,66 %. A bez urážky (protože to je okoukané z přírody, nikoli snaha urážet) dokonce i Lucka Šlégrová má spolu se svými nácíčky na pětiprocentní bránu popularity přeci jen tlustou prcku. Jejich 4,38 procent – znamená sice nepříjemné překvapení, ale bez Bobošice se do zastupitelstva neprorvou. Takže ještě čtyři roky bude přinejmenším v zastupitelstvu ústeckého kraje od milovníků „nic než národa“ klid. Protože pan Klaus už taky brzy dodrnká... A ani podle volebního zisku Zemanovců (2.21 %) to nevypadá, že by budoucí pan ex-prezident Zeman pobral tady na rudém severu přehršel sympatií.

Zkrátka a dobře, jsme sice rudí. Protože rudí jsou poslušní a protože někteří sice jinobarevní ale blbí mají pocit, že když tam budou rudí, tak bude rohlík zase za 30 haléřů.

No nebude, protože oranžovo-modří stavějí, tunelují, vodohospodaří a ROPují tak nestydatě, že nenažranost stoupá a spolu s ní i dluhy.

Jsme rudí, ale (až na ty poslušné a maličko blbé) zase tak blblí nejsme. Dívám-li se teď, kdy už je po všem a všechno teprve před námi, na velkoplošné billboardy chcíplého Lva a hejtmančinu popravčickou bránu, dívám-li se tady v Ústí na primátorovo zbytečné sebeprojektování pod záminkou vítání občánků (vždyť ty prachy za billobardy mohl dát těm maminkách, a udělal by určitě lépe!!) - a spočítám si jejich volební zisky – začínám věřit, že už nikdo v tomto zdánlivě narudlém kraji nechce naletět gaunerům. Jinými slovy - že ODS, ČSSD a bipolární Severočeši (s doktorkou Dernerovou na předprsni, ale s nakupováním voličů a hlasů na podolku) jsou tady konečně na odstřel. Bude to holt asi komunistický hejtman, kdo bude propříště zalévat kaktusy po paní Vaňhové, a budou to všichni ostatní, kdo budou muset hledat nějakou formu spolupráce.

Nikoli koalice a nikoli kolaborace. Ale spolupráce. Tedy práce na něčem kloudném. A v té záplavě dluhů, ekologického bahna z Čížkovic i bahna arogance moci, je možná dobré chytit se za nos a říci si totéž, co kdysi při povodních 2002: „Kurňa, teď jde o kejhák, teď musej na chvíli partaje stranou, jde přece o věc. Fángličky a klubové odznaky až potom, až vyměníme zablácené hadry za plesovou velkou bitevní. Což ještě zatracenej čásek potrvá...“

Na malejch dědinách je to lidem, kupodivu, jasnější než salónním fňukalům, pro které se stalo skřetohání proti komančům jaksi notorickým zvykem a politicky korektním „trendy stylem“; Na vsi často zaslechnete: „Von je sice Hamáček, chudák, komunista, ale jinak je to férovej člověk..!“

To jsem (tady u nás v Ústí) o paní Vaňhové, panu Fišerovi, Zavoralovi a Voňkovi v životě neslyšel!!! A tak se naší rudosti prozatím zas tolik nebojím. Vedle jiných – stejně neblahých prvenství, má náš kraj holt ještě jedno. Naštěstí je rozdíl mezi prvenstvím a prioritou...

Mimochodem – podobně jako na Liberecku, i v ústeckém kraji se do zastupitelstva probojovalo i cosi nového. Nezkoaleného. Uskupení PRO! Kraj. – Takový politický „greenhornek“, který asi skončí v opozici. Protože pokud míní aplikovat v pravdě to, co lidem slíbil, nemá se dost dobře s kým zkoalit. Ale jeho volební zisk okolo 8 % - to je obrovský závazek lidem. Tím spíš, že PRO! Kraj bude pod stejnou palbou veřejnosti jako rudoši. „Nevěříme nováčkům, kdoví proč do politiky lezli. Třeba budou za chvíli stejní jako Šulc a Benda...“

Přesto tu nejsou zbyteční. A ani v té opozici ne. Protože 6 mandátů z pětapadesáti je sice dost málo na změnu případného zkoaleného švidnl-projektu, ale pozor – šestice pozorných očí naopak až dost na to, aby se o svinstvu včas vědělo a aby mohl občan začít bombardovat „koaly“ svým vlastním názorem, nespokojeností anebo hněvem. Informace jsou ta největší síla – proto je staří komunisti tak hystericky tajili! Proto je nikdy neuvolnila ani prohrávající ODS, falešná ČSSD i chameleon Severočeši.cz.

Uděláme maximum, abyste je získali. Ale jak s nimi naložíte, záleží na vás.

Jsme rudí, no a co. I jinde jsou rudí. A do důsledku vzato všichni. Vzteky. (Někteří navíc ještě hrůzou, kdy je kámoš anebo kmotr odpíská!). Tak si tím vztekem nekažme žluč a zkusme ho využít jinak -- k prvním pokusům společné práce na přímé demokracii.

Achabisko

Autor: Jaroslav Achab Haidler | sobota 13.10.2012 20:48 | karma článku: 39.80 | přečteno: 7383x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 20.76 | Přečteno: 294 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 33 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 286 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 502 | Diskuse
Počet článků 145 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1689
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...