Odporný bordel polopravd

Ani bych snad  nepsal, neb (čta komentáře pod článkem i na fejsu) mám jistotu, že čtenář moc dobře ví, co je to za chucpe-chlapa, ten náš pan ředitel Dostál. Ale lidi z Údu citovali i moje jméno, a tak se maličko ohradím.

To že pan Dostál účtoval dětem občanů tohoto města za maturitní ples celá léta násobně víc, než kdokoli a kdekoli jinde (ve srovnatelných haluznách, ale třeba i  v Obecním domě pražském) je ostuda. Upozornili mne na to  před dvěma lety sami rodiče. S panem Dostálem jsem pak o tom faktu hovořil,  dopisy rodičů i čísla jiných nájmů a pronájmů mu ukázal, návrh nebejt  lichvář zrovna na studenty našeho města,když jinak jsou mnohé jeho prodělečné akce bohatě městem saturovány a sponzorovány, dokonce prošel radou a panu D. bylo ke všemu nabídnuto: Zpracuj, prosím, náklady na plesy, sumarizuj, prosím procento nákladů na ně s celkovými náklady, stejně tak výnosy z nich v porovnání s výnosy tvých sice suprových ale nenavštěvovaných jazzových akcí -  a pokud by se snad rozhodnutí Rady ohledně plesů mělo v těchto číslech ukázat jako likvidační pro celé Kulturní středisko, uvidíme, jak postupovat dál.

            De facto  šlo o úkol řediteli příspěvkové organizace. Dodnes nebyl splně. Čísla nikdo neviděl, pravdu neznáme. Po červnovém puči pan Dostál zadoufal, že teď už prachy potečou starými čůrky, ale ajta, ani pan Madár mu nepovolil dřít ausgerechcnet  ústecké studenty.  Proto se nyní na stránkách kanálního plátku dočítáme echt-kanální článeček o odporném nepořádku. Ilustrační foto vpravdě ilustrační. Neschopný ředitel bezmocně rozhazuje rukama…

            Je to nechutné a je to odporně zbabělé. Naštěstí tenhle hnůj – i když vypuštěný původně na jinou louku – zcela nečekaně padá také na hlavu toho, kdo ho vypustil.

            Ad primo – městské organizace by měly po logice věci sloužit občanům tohoto města, nikoli občan tohoto města jim a  jejich špatně stabilizovanému rozpočtu. A pokud pan ředitel ani při svém příspěvku na provoz  není bez předraženého nájmu zrovinka za maturitní plesy svoji  organizaci uřídit alespoň částečně ziskově (rozuměj = že si jinými akcemi na slušnost vůči studentstvu vydělá!! Nikoli prodělá), je načase ho vyměnit.

            Ad sekundo – kdyby pan ředitel byl schopen dokladovat reálné náklady na zajištění plesu průkazným způsobem (nezapočítával mzdy zaměstnanců, kteří je beztak pobírají, dokázal vysvětlit v čem je akce skutečně prodělečná, dokázal v tvrdých číslech o tekrá byl žádán,  že pronájem Domu kultury musí opravdu stát 70 tisíc za večer, pevně věřím, že by mu nikdo nevnucoval, aby prodělával, anebo by takto „vnucenou“ podporu  budoucí ústecké inteligence (kterou tady přece chceme stabilizovat, ne aby nám utíkala jinam!!)  promítl přímo do rozpočtu. Není-li toho pan ředitel schopen, je na čase ho vyměnit.

            Ad tercio – pokud někdo nedokáže jednat zpříma a zkouší to tak uboze přizdisráčskými metodami přes médium se skandálním titulky, pak je tuplem na čase ho co nejdříve vyměnit. Protože, i když levnější ples rozhodně maturanty v tomhle městě neudrží, jsou to  právě ti  studenti, kteří mu ucpali dodnes neproúčtované hajzlíky, kdo potřebuje poznat, že Ústí je coby město  partnerem svým občanům a že nedává zelenou tak zoufalé nemorálce, jakou disponuje pan Dostál.  –acb-

Autor: Jaroslav Achab Haidler | středa 17.2.2016 20:46 | karma článku: 20,27 | přečteno: 1495x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26