Legrační nebo nebezpečný ?

Zhruba osmačtyřicet hodin poté, co ODSka volí a politicky korektně také gratuluje a tleská komunistickému mini-pohlavárovi, kterého sama navrhla , se Radim Holeček ozývá do tisku a vlastně hlavně pro tisk, 

že se od podobného jednání distancuje. Článeček (než ho server zahraboší do archivu) najdete zde. Dobrý pí-árek!! Pár politických bodíků to hodit může. Přinejmenším ten titulek – kdo nečte víc a nechce moc přemýšlet, určitě pochválí.  „Jo, to píše!“.

Ano titulek dobrý. Činy a podstata věci už nikoli. Radim Holeček, dobrý germanista a taky dobrý člověk, který ovšem trpí politickým pásovým oparem a velmi dobře ví, kolik energie musí vynaložit ve prospěch již mrtvého politického subjektu,  se do povědomí Ústečanů zapsal mimo jiné i tím, jak se kdysi v ODS-kou řízené akci pokusil v happeningu „věšet komunisty“. Dávno dávínko. Prostě před lety.  

Dalo by se tedy věřit, že ho otevřená kolaborace  ODS-ky s komunisty skutečně štve. Jenomže zatímco kdysi by ho štvala asi fakt a do morku,  dneska ho spíš štve  už jenom to, že se ty trubičky z úřadující ústecké ODS nechaly tak politicky  nešikovně přichytit na hruškách. Zrovinka před krajskými volbami. A při takovém nezájmu veřejnosti.  

Proč se distancovat? Vždyť členka modré partaje paní Lazarová přece neporušila to, co Modrý pták sliboval!! I ona nehodlá s komunisty kolaborovat. Jí jde jen o blaho obvodu. (Jak se dočteme dále.) A ktomu blahu zákonitě patří jako jedna z nejvyšších priorit dopomoci na post místostarosty komunistovi…  Ale kdo jsem, abych posuzoval cizí pohnutky.  Mohu posuzovat jedině činy. A ty  za Radima mluví celkem zřetelně.

            Vždyť, ačkoli má ODS-ka tady na Severu už dáno odzvoněno a dávno nezajímá dokonce už ani její prapůvodní kmotry včetně Páti Oulického a  ačkoli v ní zůstali snad už jen skutečně nerozhodní (co nestihli naskočit za mocí jinam) spolu a těmi několika málo ještě věrnými prapůvodním ideálům pravicové politiky, je pochopitelně nutno se nějak  kulantně vyjádřit, když už je  smilnění s komanči příliš okaté. Byť by šlo o jednu malou obvodní radnici. Proto ten titulkový distanc!!

            Žel, ten distanc nelze nazvat jinak než „titulkový“. Vždyť po ovocích jejich poznáte je. A to, že ODS tady v Ústí kolabouje ruku v ruce s komunisty takového ražení jsou jsou pp. Vodseďálek a Čelišová už více než tři čtvrtě roku, to si cvrlikají  nejen všichni vrabci na střechách po Ústí, ale určitě i na stranických sekretariátech Modrého ptáka. Tak na co taková gesta?

Ale v pučistické velko-koalici odéesky s komunisty se dá pořád ještě předstírat, že pravicová ODS jen „shodou okolností“ nemůže nepodpořit to nejlepší (zákonné) plundrování města, ke kterému se „shodou okolností“ za patřičnou prebendu připojí i stejně pečlivý komunista. Shodou náhod se tedy svorně zametají pod koberec případné kontroly,  zapomínají se hledat a označit vínici,  ze strachu že by město muselo platit stomilionové pokuty za švindly v erurodotacích. Ideál je přežít. Rozuměj – aby přežilo město a abych přežil u kormidla.  To chápu. Obojí.  ODS byla vždycky hodně pragmatická…

A od této spolupráce s komunisty se pan Holeček za celých těhotenských devět měsíců existence této podivné puč-party nikdy ani slůvkem  nedistancoval. Ani tiše, ani titulkově.

Pak se ale měl přesně v tomto duchu vyjádřit i nyní.  Tedy pokud nechce být jen směšný. Jaképak „část ODS se distancuje" - (protože ji to  zhola nic nestojí) !! Jak se taky můžeme v článku dočíst. Ale třeba ten distanc vyvolá poněkud razantnější čin v Ptačím království. To pak bude o něčem jiném.  Prostě hezky natvrdo jako zamlada na happeningu : - Prozatím je to distanc stylem: „Důležité je přežít!“

Autor: Jaroslav Achab Haidler | středa 24.2.2016 23:54 | karma článku: 17,38 | přečteno: 1953x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26

Jaroslav Achab Haidler

Odporný bordel polopravd

17.2.2016 v 20:46 | Karma: 20,27