Diskuse

Kultura, která si nevydělá ….

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pozoruhodno - děkuji všem,kdo přečetli a reagovali. Ale je zarážející, jak jim všem uniká to nejzásadnější. Že pokud neumí radní Dlouhý komunikovat a vyhrožuje jakousi kolektivní vinou, je to nebezpečný politický precedens. Zastupitel může mít své omezené lidské možnosti, větší přehled jen v jedné oblasti, ale neměl by se blamovat tím, že nemaje argumentů, prohlásí - s tímto divadlem už jednat nebudeme. Nejsme "dodavatelé" kultury - prozatím jsme byli obecně prospěšnou společností, které radní Dlouhý v kooperaci se zbytkem Rady háže klacky pod nohy.

1 0
možnosti

Škoda ČS, jediná pěkná věc ve smaradlavym Ústí.

Jen nevím proč se na tenhle postup ( to, že se likvidace divadla připravuje je snad jasné již rok) divadlo nepřipravilo.

Chápu, že se divadlo nemůže uživit ( i když J.H. má asi jiný názor :-) ), ale přece nejsou jenom státní formy financování.

Nebo snad mají herci ze soukromých peněz strach ?

Nějak tomu prostě nerozumím, příjde mi, že jde zase o zbytečný humbuk, místo snahy řešit zachování a fungování divadla.

Je pochopitelné, že magistrát jde dlouhodobě proti divadlu, jsou tam jenom lidi, tak jako je pochopitelné že divadlo jde dlouhodobě proti magistrátu, jsou tak také jenom lidi. Prostě mají máslo na hlavách obě skupiny a je to škoda. :-(

0 0
možnosti

Děkuji za přečtení a za názor. Mně nevadí samotná příprava likvidace. Ale skutečnost a) že se to neřekne na hlas a schovává za jakési granty  b) že si mnozí včetně Vás, Ondřeji, pořád pletou skupinu a jednotlivce. Proto už nepíšu magistrát, ale pan Dlouhý, a proto si myslím, že když má Dlouhý problém, nemže to odskákat 42 nevinnejch :)

0 0
možnosti

....Jak upozorňuje ta lepší část veřejnosti v diskuzích.... jo vy už víte i to, kdo je "lepší veřejnost"; Rv

1 0
možnosti

Jiří, to je jednoduché. Ta lepší část veřejnosti není ta, která nám fandí, ale ta, která umí přemýšlet a dávat si věci do souvislostí. Které dojde, že město a radní na jednu stranu ciknlými zakázkami vyhazují miliony za ptákoviny, a pak zkusí ohromit ty, kdo se neorientují šokézní  a zkreslující sedmistovkou :)

0 0
možnosti

Tak to byla pořádná ukázka demagogie. Srovnávat veřejnou hromadnou dopravu s kulturou vážně nelze. Ta první je určena pro všechny. Jak pro místní, tak pro návštěvníky města. Nikdo nemůže říct že pro něj není. Když už jí nevyužívá on, tak třeba někdo z rodiny. Navíc pochopitelně přispívá ke zlepšení kvality ovzduší a k omezování zácpy na silnicích. Také zvyšuje cenu nemovitostí.                 Bohužel posledních 20 let nám kultura začala velmi bujet. A nejsem si jistý jestli tím správným směrem. "Umělecké" školy chrlí obrovské množství "herců", kde kdo si zakládá svůj soubor a své divadlo. Sponzory nesežene, vstupenky prodává pod cenou (aby mu tam aspoň někdo přišel) a ječí že chce dotace.

3 1
možnosti

Radoslave, má vůbec smysl pokoušet se vám něco vysvětlit?  Kultura není určena pro všechny?  A nepřispívá ke snížení myšlenkové "zácpy" těch, kdo jsou znepokojeni přebujelostí kultury. A nakonec mi ještě dáte zapravdu svou pošetilou větou o levném vstupném, takže vlastně jen křikem říkáte totéž. Dotace jsou pro lidi - ne pro jejich příjemce :)

0 0
možnosti
Foto

Snad by bylo lepší, kdybyste nenahrával demagogům a rozepsal, na co těch příspěvkových 700Kč na každou vstupenku opravdu jde a kolik k tomu stojí samotná vstupenka. Dále počet sedadel, náklady na 1 představení a to včetně odpočtů na údržbu budovy, energie, platy personálu; následně náklady na bezprostřední produkci (stačí celkově, výše honorářů nikoho "nezajímá"). A myslím, že hned by to bylo jasnější.

Pak byste se možná nemusel demagogicky vozit na lanovce. ;-)

1 0
možnosti

Ale která kultura si nevydělá??

0 0
možnosti

Snad byste se, Pavle, mohl zeptat pana primátora na algoritmus toho výpočtu a znovu si přečíst celý článek. V článku je to vysvětleno. Není nic jednoduššího než podělit 8 mio počtem diváků, ale stejně tak mohu počítat náklady primátorské kanceláře jen hodinami primátora, anebo počtem kaktusů v jeho pracovně. Prostě je to ukazatel demagogický.

0 0
možnosti