Jaroslav Achab Haidler

„První“ chyba Vévéček…

13. 05. 2011 18:16:29
Co je komu po tom, zda jsem je volil?. To není relevantní. Když tak se poptejte soukromě... Ale když už tu jednou byly, co naděláme? Koaliční praktiky (a kdoví jestli to není jen budoucí synonymum pro obraty: „mafiánské praktiky“, „služba kmotrům“ anebo „vydíratelnost všech bezmocných mocných“) nám stejně poměrně spolehlivě a nabíledni ukazují, že na nálepkách vůbec ale vůbec nefrčí.

Zkrátka a dobře, od chvíle, kdy se začaly nacházet rozpláclé štěnice za skříněmi Kristýnek, začal jsem veverkám fandit. Možná dokonce už od ABL-bublin. Protože to byl taky fakt docela slušně namíchaný roztok. Silnější než Vanish a Savo dohromady. Prostě bomba!! Dryják silného detergentu smývající všechny ty na prst tlusté nánosy šminek ze všech dosavadních sobotko-ztluchořených nečasů. Konečně jedna transparentní partaj, která se s tím nemazlí a veřejně ukáže, jak se dá byznys zatáhnout do politiky, dokonce i bez balonkové a kutálkové hry na parlamentně-demográtní politickou korektnost s kampaní za osmnáct škol v Africe s pitnou vodou a internetem, aby i tam směli ke státním maturitám on-line...

Jakoby „veverky“ říkaly národu: „Teprve chviličku děláme přesně to, co všechny dinosauří strany už léta. A děláme to plánovaně, cíleně, tvrdě a takticky. Jako i ony! Smažíme jen to, co tady v stárnoucí Evropě lze!! Jedno, jestli se to o nás ví, ale Skanksa, Viamont a další kmocháčkové zuřej a jdou s cenami dolů!“ Respektive zuřily a chodily. Než se ucho utrhlo.. Ale i tak, to stálo za to, a kdo s tím má problém – aby snad konečně začal uvažovat o demokracii přímé. Složitější, ale průhlednější. Na to jsme švejkovsky zabejčený národ!! Závist je spolehlivá pojistka transparence.

V těchto dnech však slunko mého nekritického obdivu zhaslo. Přeci jen taktika převládá nad drzostí... (Nad jejich kdysi obdivuhodně zdravou nestydatou drzostí zmuchlat parlamentní demokracii jako už dávno nepotřebný kelímek od jogurtu.)

Další fízlovská nahrávka. Dost hustá. Ne moc košerná. Jenomže ...

Jenomže budeme-li vždycky říkat to, co si myslíme, pak proč se za to stydět? Vždyť v čem jsou ty krapánek mačovské věty mimo mísu? Není snad pan Q sebestředný? Nemá snad pan R skutečně kontakty a přístup k lidem. Domníváte se že Savo (Saša Vondra) nezvoní? Vždyť má tolik másla na hlavě, že si to potřebuje nějak vykompenzovat... Nemělo by nás zarážet, že nahrávka existuje. To zbabělci dělávají, že natočí na tajnačku. Nemělo by nás ani zarážet, že se mluví, tak jak se na tom údajném „večírku“ mluví. Měli bychom se ptát jen na jediné. Kolik je v tom frajeřiny, kolik nadsázky a kolik pravdy!

Jenomže pan Bárta vyměkl: „Stalo se tak u láhve silného vína a nemá to validitu.“ Škoda, pan Bárta se pro mne coby „silné víno“ stal málo validním. Pan Radek v tom zase vidí evidentní důkaz, že se připravoval puč. Škoda, puč (půjči) Johnovi na pivo, chlap to prostě není. Vždyť puč nepuč, jasně že se něco připravovalo, když ten Kdosi nahrával tajně. Ale to na obsahu zhola nic nemění!! Tak co je a něm pravdy.

Jenomže veverky unavené parlamentarismem vůbec nedocenily, jakou měly šanci získat body naděje. Jejich reakce, žel, potvrzují, že tolik otevřenosti nemají a že i jim sněmovní chlebíčky (nakrásně nekošerné) šmakují. Takže konec legrace, musíme zase do práce. Státní dluh je dnes někde nad jeden a půl bilionem, tak to se máme fakt co ohánět, aby ti v parlamentní kantýně vydrželi na klidu celé období. Ale stejně by mne zajímalo ještě pár nahrávek. Třeba ty, které si pořizují insideři v těch bohorovně ctnostných a zcela demokraticky povstavších a klopýtajících a stále ještě nepropadnuvších partajích. Protože jedině tak konečně zahodíme celý ten omyl o „volbě“, kterou vůbec ale vůbec nemáme. Snad jedině jakousi docela maličkou -- ve snaze pokusit se to všecko změnit docela. V jakousi „...kracii přímou“.

(psáno pro www.shekel.cz )

Autor: Jaroslav Achab Haidler | karma: 14.49 | přečteno: 1320 ×
Poslední články autora