Ještě, že se židi hádaj

Protože pokud u toho nepomlouvaj (čímž spolehlivě a zbytečně zdržují příchod mesiáše, takže si asi dovedete představit, proč tu pořád není!!), psi se mohou uštěkat, ale karavana někam putuje.

Už od abrahamovského hádání se Sladkým požehnaným se totiž vždycky „něco“ řeší.  Nu a pokud se řeší jakési zlobyplné „nic“, tak je najednou Miriam úplně malomocná anebo se otevře země a spolkne Koracha i celou jeho rotu. Pámbu prostě nesmyslné kecy nemusí. Už proto, že slovo je důkazem jeho existence, slovem se tvoří i boří vesmíry a kdo ho bere nadarmo, bere nadarmo i Jméno. Jak jednoduché. Přesto můžete občas dostat pocit, že to Panovník (zejména poslední dobou) nějak toleruje. Ale nebojte. Vždyť on to toleruje jen tady dole. „Zlo-mluvkům“ a lidem nevyrovnaným, chybí dobré spaní a pokoj. Protože pokoj = harmonie. A to je správný překlad zprofanovaného „šalom“.

Následující písmena píšu s vědomím, že se klidně mohou vztahovat i na mne, ale přesto je naklapu.To by bylo bytů volnejch a světových bank nešťastnejch, kdyby se při každém zneužití slov kvůli ptákovině otvírala „ústa země“. Ale nejde jen o byty (ani o virtuální kilobity). Průšvih je, že přemíra slov brání nám používat dlaně. A to jak k pečení chleba, tak třeba i k napřáhnutí, pohlazení anebo ke stisku. Když je  totiž někomu smutno (protože nepracuje dlaněmi správně, oblékl si kostým v naději, že si ho všimnou jako Kaddáfího a ono nic…), napíše okamžitě bolestivý výkřik „Nikdo mne nevidí!“, který pak schová ho do formálních šatiček recenze, anebo dokonce eseje. Taky kanály a stoka, která se řine z nejrůznějších kotců a králíkáren na webu, v diskusních fórech anebo na našich privátních blozích svědčí o tomtéž. Jsme sami. No není pak to „hádání“ se s Nebesy přeci jen produktivnější?

Samota není ostuda. Naopak, je vlastně omluvitelná. Není dobře člověku býti samotnému, konstatovala nebesa již na začátku dopisu pro ty, kdo šlapou prach země, a Adamovi byla  okamžitě učiněna pomoc. Někomu ale není ani rady ani pomoci, a tak si založí blog. Naučí se pracovat ve wordu a pomocí „ctrl-alt-C-alt-V“ dokonce i vystuduje.  Je to jev tak přirozený, až se nám  pak děkani fakult toulají po Varnsdorfsku, a kdo neodklání, ten kopíruje. Ono  totiž na blogu anebo ve světě virtuality se křičí: „Jsem sám, chcete mě?!“ daleko snadněji, než v reálu – ve výtahu, na refýži anebo v hospodě. (Proto ten strach, že mířím i na sebe).

Co trápí pana  Adama B. Bartoše je mi záhadou. Ale asi to bude celá jeho existence. Vypadá totiž, že je dost marná. Vystudoval sice údajně  biskupské gymnázium a pak ještě misijní školu M.L. Zinzendorfa se zaměřením na teologii, a jediné, co mu z toho zůstalo je systém  „ctrl-alt-C-alt-V“ a jeho úchylné blogy svědčící o tom, že má pocit, že je viděn málo. Je ženatý a má synka Kristiána. Možná by se měl soustředit do jeho očí, aby mu došlo, že je vidět dost a nemusí ze sebe veřejně dělat hlupáka.

Jednu přednost mu však upřít nelze. Je to jeden z posledních „blouznivců našich hor“, kteří naivně a prostoduše nesou ukydanou fángličku obdivovatelů Sionských protokolů. Tuhle nedávno zase zplodil cosi – elaborát nazývaný Střet civilizací. Je to prázdné povídání, které pan Adam za sebe sama obohatil jen meziřádkovým přiznáním, že je pln bolu a pověr hraničících až s nenávistí, a především že je „vůl jak anděl“.

Opakuji „vůl jak anděl“, protože to není žádný lašon ha-ra. (Jednak jsem to již panu Adamovi sdělil, a druhak dokonce i andělé jsou stejně pitomí jako pan Adam a někteří   - podobně jako pan Adam – stvořeni Nebesy jenom k destrukci.)  Celý „přínos“ páně Adamova  „Střetu“ spočívá v tom, že jeho nenávidění muslimové jsou vlastně židé. Protože obě ty cesty za Sladkým požehnaným prý mají za svého praotce Abrahama. Ale co je potom křesťanství, které pan Adam studoval???

Mohli bychom mu být vlastně vděční, že dělá i z křesťanů žido-muslimy a tedy nepřátele lidstva. Jenže, lze být vděčný za pitomost? Navíc, přátelé, já znám plno slušných křesťanů, kteří by z fleku mohli být židy, takže jim celou českou biskupskou konferenci chtě nechtě odpouštím. Oni toho s těmi pány v limuzínách nadělají asi tolik, jako my s Babišem, Kalouskem a Bártou. A na druhou stranu znám plno žídků, kterým jde o restituce a majetek daleko víc než o cokoli jiného stejně intenzivně, jako pánům biskupům…

Pak už si pan Adam jen někde na „echt neonových“ portálech našel odstavce, které se tváří jako objev pevniny ze strážního koše Santa Marii, a pokouší se jimi své zlo-bludy vyargumentovat. Škoda že mu uniká, že dokonce ani udávané „prameny“ nejsou validní a prozrazují „středověký“ původ onoho pamfletu.

Není divu, že ho proto tak pilně zaměstnávají na militantním portálu Eurabia, a pokud už náhodou dávno není v hnědém týmu hradního panáčka, lze se spolehnout, že se tam brzy octne. Vedle paní Jochové s koleny fanaticky sraženými k sobě. Vedle pana Divno-Jocha a strašidlem z Čachtic v kumbálku pohodlných trafik. Těmto „lavicím nešlechetníků“ středověk zřejmě imponuje. Inu, co naděláme, ať si to užijí, jenom nezapomínejme: „Blaze tomu, kdo na lavici posměvačů nesedá…“ Jde o to, toužíme-li být nevolníky. Nejen nevolníky šosáctví, ale i pověr. I na to máme svobodnou volbu, jde jen o to, spadá-li pak její výsledek do kategorie: „Volte život!“

Ještě že se židi hádaj. Ne snad proto, aby měl Blesk o čem psát, jak se tuhle fackovali v Altnaj-synagóze a proč. Ale proto, že když se hádají jako ten démonický Abraham (praotec žido-christi-islámu!!), hádají se nejdřív sami se sebou, potom s Bohem a teprve potom si dovolej říci: „Promiň, ale myslíš si, že je to tak, jak tvrdíš?“

Všechny ostatní „hádky“ – i ty židovské – jsou ovšem jinak taky zralé na malomocenství a korachovský úděl. Pokud se ale hádaj abrahamovsky, se zapojením advocata diaboli – samotný Ďábel se takovým hádkám vyhne, psi typu Adama Bartoše klidně štěkají (notabene kopírují staré vyčichlé slinty), ale karavana kráčí dál. Někam, kam je záhodno dojít. Pořád jsme ještě na cestě. Jen neuhýbat k pitominám… (imjirce-hašem).

 

(psáno pro www.shekel.cz )

Autor: Jaroslav Achab Haidler | sobota 26.11.2011 15:14 | karma článku: 15,58 | přečteno: 1409x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26