Jaroslav Achab Haidler

Než z ní bude dobrodějka

15. 03. 2012 17:42:27
Už jste určitě také zaznamenali dvě spojené nádoby. Stát i jeho úřadník hospodaří nehospodárně. („Věční kverulanti“ - kteří jsou tolik nepříjemní hýždím pana z Hradu, používají sloveso: kradu, kradeš, krademe) ...

Až to došlo tak daleko, že naše rozhospodařená republika nemá ani kačku. Přinejmenším tedy ne dost financí na další kilometry dálnic a tunelů – mimochodem guinessovsky nejdražších v celé Evropě!

Pokusíme se sice nahonem ještě obrat všechny důchodce a ty, kdo vládě (vlastně svým vlastním zaměstnancům) své finance formou daní poskytují, a pak už jen pojdeme do Řecka. Anebo „po řecku“. Možná jen několik Mádl-Issová výrostků zavraždí několik důchodců, kteří jsou tím balvanem na cestě k prosperitě a že se této nebezpeční lži nechytí neonacisti, kteří také rádi proti něčemu bojují (řízeni Ičkem a jeho hochy v ex-vnitra). Nejspíš ne, protože neonky jsou ve své vnitřní podstatě leví jako poleno. Ale na druhou stranu, důchodci – to je snadná a jak vidno „trendy“ kořist, a my si přece všichni „žijeme jak prasata v žitě“. Jen někteří daleko a mnohem „žitěji“ ...

Už je také daleko jasnější, že pokud se někde kterékoli Déčko (D6, D7, D8) zastavilo, už dávno to není kvůli nějakým zatraceným zeleným aktivistům, kteří si postavili hlavu. Vždyť dneska si postavit nezkolaudovanou stavbu může dovolit kdejaký Patrik i Petřík. Stojí proto, že úředníci a stát jsou na dně.

Už je také nad slunce jasnější, že se skutečně krade! Že normální parčík nemůže stát 80 milionů, když tentýž jinde stojí dvacet, stejně jako nemůže stejný výkop stát ve stejném městě ale s různými kmotry jednou 42 mio a podruhé 329 mio.

Tudíž – časy rozhospodařování s odklonem pomalu končí. Prý stačí, aby jeden (občan) počítal, a rychle se přichází na to, kdo komu nahrával a jak moc. Stačí jen počítat!! Tedy pokud se k číslům dostaneme, čemuž se v multi-kulti Evropě (bez teroru a diktatury vedoucí koalice) přeci jen brání těžko. Stačí počítat.

Stejně tak (a to je ta druhá nádobička) jste možná zaznamenali „sociální“ a téměř „altruistické“ úsilí stavebních firem. Taková SKANSKA je dnes dokonce ochotna ještě dalších pár let stavět takříkajíc na dluh, jen proto, aby se lidé nemuseli bát o práci a aby se řidič konečně dočkal svých deset let slibovaných snů. Říká se tomu „odložené platby“ a dobrodějka SKANSKA tak vytrhne republice, jejím poddaným i řidičům, co tudy projíždějí ve prospěch kapshy pana Kapshe , bolavý trn z paty.

Jenže ještě než z ní bude skutečná dobrodějka, pokusme se zjistit, bude-li i nadále (sice prozatím za své ale do budoucna zas a jenom za vaše!!) stavět v těch samých „rozhospodařených“ cenách jako dosud, s týmiž odklony do správných lokalit, zda soudy i propříště sice zkonstatují evidentní krádež, předražení, zmanipulovanou losovačku a kmocháčkovy pacičky, ale nic se nezmění a vše tohle svinstvo proběhlo přeci „zcela podle zákona“...

Protože pokud tohle všechno přetrvá, pak si dobrodějka chce jenom nahonem a naposledy zajistit dobré a bezpečné zakázky (a s nimi spojené zisky ponížené jen o povinný odklon) na dalších pár let dopředu. Celou tu altruistickou taškařici ovšem pochopitelně zaplatí nevolník, chráněný před pravdou transparentnosti, kterého tímto způsobem prodá koaliční démon Skansce na pár let dopředu, a z kterého to bičem vypráská jiná koaliční vrchnost v letech, když už tihle budou spolu s Topolánkem prolamovat težěbní limity pro jiného mecenáše. A nevolník za to skansce ještě „uctivě rukulíbám packu políbí“.

Výsledek? Je dobré ty stavby dokončit. Je prima, že Skanska nabízí pomocnou ruku. Je dobré že Lesy, než je dostane církev, také něco přihodí. Ale bez ohledu na datum, kdy se to zaplatí, pořád musíme a potřebujeme vědět, za kolik se to postaví a jak moc to potom bude praskat.

Takže než z ní bude dobrodějka, musí se z nás stát zvědavci. A to, prosím, dost tvrdohlaví a dost tvrdí. Právě proto, že stačí jen počítat ...

(psáno pro potřeby portálu www.shekel.cz )

Autor: Jaroslav Achab Haidler | karma: 10.96 | přečteno: 763 ×
Poslední články autora