Paroubek je … Übermensch

Pan Paroubek si už nakadil dost…  A to jak  vonného kadidla sebeobdivu, tak i  nevábně smrdutých lejn  kálených do vlastních úst. Nechci se o něj tudíž otírat takhle lacině. Právem byste měli pocit, že vás podceňuji.

Stejně tak už v této dokonale  „zkoalené“ době asi nemá  valný smysl zbytečně upozorňovat, že zatímco autobus Zemák už další garanční prohlídkou zájmu veřejnosti asi neprojde, Paroubek se ve své novo-spasitelské pozici a v novém politikářském snažení  pokouší o šikovný šachový tah. Pokud neproleze ani přes 5%, zůstane na pozici „rozhněvaných a spravedlivých“, pokud proleze s odřenýma ušima, opět se pokorně „sprskne“ se svými nenáviděnými pomeranči, a kdyby čirou náhodou nasbíral o něco více, může pomerančům a mandarinkám opět diktovat zakaděnými ústečky tak zázračně a osvěživě vypláchnutými Listerinem důvěřivého elektorátu. I to je vám naprosto jasné. Vždyť hry a hříčky na písečku  Schwarzenberg/ Nečas jsou jen modrou variantou Paroubkova pokusu o comeback.

Rád bych upozornil na nebezpečný rys pana Paroubka a všech dalších (napříč celou koaliční duhou)  jemu podobných. Berte to, prosím nikoli jako jedovatý výrok bezzubého pisálka  proti úřadujícím politikům, ale jako laskavě míněný návod pro vaši případnou diváckou účast na televizních debatách anebo u voleb. (Neb i tam jsme vlastně jen diváky, protože sotva to tam naklopíme, nestačíme se divit… jak říkával klasik).

Spolehlivým vodítkem  jak rozeznat diktátora a Marťana, Vetřelce i nestoudníka je jeho nadpozemský původ. Každý takový je jednoduše Übermensch!! Ještě ani neví, proč nejsou seznamy restituovaného církevního majetku, pouze spolehlivě ví, že nejsou (jako naše nová úřadující paní ministryně kultury), ještě ani nezalil kaktusy po svém méně úspěšném kolegovi, kterého zlatý padák katapultoval někam do Mostecké uhlené, ale už rozeznává mezi „svými“ a „těmi ostatními“ ….

Stačí jenom důkladně naslouchat. Každému z nich. Protože kdokoli z nich, když mluví  o vás, použije výrazu „obyčejný občan“, tak jako to udělal právě náš táta Paroubek dnes odpoledne při volební sebe-agitce (a navíc na kameru a zadarmo)  během rokování o „shození vlády“, je nebezpečný!!! Neuvěřitelně nebezpečný. Z pohledu přírody a Nebes vlastně zločinec hodný ukamenování. Ti další povídálci byli veskrze směšní, on a několik dalších však vykazují ony nebezpečné rysy démona.

 

1)      Žádný občan totiž není „obyčejný“, my všichni jsme naprosto neobyčejní. S chybami, tu a tam i přednostmi anebo s talentem, ale v každém případě neobyčejní. Tak už je to v přírodě zařízeno. Každý jedinec je originál. To  právě jen partajníci počítají své poddanstvo na kusy. A právě proto jim  stačí kalkulačka v Jelením příkopu anebo u Kalousků na ministerstvu, plus nějaké to máslo na hlavě, aby si hodně rychle spočítali, kolik korun „od kusu“  a kolik vydat „na kus“.

2)      Navíc ti, které jsme připustili (anebo se koaličně prodrali)  ke všem těm mikrofonům, před kamery, do poslaneckých lavic a také k pěnězotokům, jsou především našimi zaměstnanci. Jsou naši sluhové (bez jakéhokoli pejorativního nádechu – vždyť šli sloužit obci, veřejnosti a pravdě)!!

Nemají tedy ani v nejmenším právo vyslovit něco tak odpudivého, jako je obrat „obyčejný občan“. Čím jsou oni tak neobyčejní? Snad jen tou nestydatostí, koalími manýry a trvalou ba dokonce vzrůstající touhou chránit „obyčejného občana“ před pravdou.  Zprvu před pravdou  o svých kšeftech, potom o svých kompromisech, potom o svých kompro materiálech a nakonec dokonce i před pravdou o tom, kolik stojí štětka na hajzl.

Výsledek? Paroubek je sice  Übermensch, ale není zdaleka jediný. Tak pozor na ně! Právě proto, že vy sami v žádném případě nejste obyčejní. Tedy ani „obyčejní občané“!! A pokud pořád ještě nehodláte úplně rezignovat na svoji neobyčejnou obyčejnost, nechystáte se jenom zatnout zuby a smířit se s tím, že jste  pouhými nevolníky nemravných, nastražte oči i uši a propříště důvěřujte zásadně a jedině tomu, kdo o vás nejen mluví, ale také se k vám chová jako ke spolu-občanům.

Autor: Jaroslav Achab Haidler | úterý 20.3.2012 20:40 | karma článku: 21,23 | přečteno: 1648x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26