Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Autentický funebrák

Průšvih. Na severu se veřejně složila celá buňka ODS. Navíc tahle skupinka dost zřetelně naznačuje, že je to proto, že se v ODS posluhuje kmotrům a krade jak v ČSSD. No to se musí  okamžitě řešit.

Dřív, než to začnou řešit média a hlavně lidi!!! Dost na tom, že to rupe ve švech, kam se jen oko podívá…

Tiskoví mluvčí na nejrůznějších partajních úrovních okamžitě tráví bezesné večery, aby „lídrům“  (donedávna ještě  vykuleným pionýrům modrého hnutí) napsali ta šikovná a nic neříkající moudra, s kterými je pak lze vystrčit na veřejnost. Třeba  do Hyde parku. A tak došlo i na pana Jana Kubatu. No krásně nám to všecko potvrdil (od 26 min.).

Je „autentický člověk“ a jako každý z nás se  přeci radí se svými milými – rodinou, přáteli, lídry a taky „strýčky“.

Jestliže se dokonce z vnitřku Modré ptačí kolonie začínají ozývat hlasy, že se krade a posluhuje jak v Čechách jižních, tak v Praze a rovněž na Severu, je to všechno jenom tím, že dobrý kámoš z partaje podcenil svoje „obrovské šance“ umístit se na kandidátce, a tak vlastně on i jeho partaj-buňka nemají žádný morální problém s kmotrovščinou, ale jen nemorální závist, že se jim nedostalo patričných ministersko-krajsko-zastupitelských pašalíků…  Povídal, vlastně spíš odříkal pan Kubata z předepsaného partesu. Skoro bychom to snad spapali. (Jenže tak zhruba před deseti lety. Dnes už jen těžko!!)

Je maličko mrzuté, že tak autentický člověk není schopen slyšet (otázku) a odpovědět (na ni) přímo a k věci. Že je Jan K.  autentický a jak tuze je autentický mělo Ústí možnost slyšet, když ještě jako ústecký príma-tvor vykřikoval prasárny na rozhodčího za brankou. Ale ani  taková ani nová a sebevětší autenticita není dost statečnou odpovědí na onu bazální otázku: „Tak co, kluci, posloucháte  strejdu Páťu?“ – jak si  drze dovolil poptat se Daniel Takáč.

Na takto otevřenou otázku odpovídá švihácky zarostlý správce českých vězňů odzbrojujícím: „Já pracuji a každé dva roky máme v ODS volby.“ Uff – tak o je hustý (33 min).

Když panu Kubatovi došly náboje „autenticity“,  nezbylo než konečně sklonit své čisté a dětsky bezúhonné zraky k papírku, který si donesl, aby pak v nadále neautenticky besobsažném prdolení předepsaného v projevu pokračoval. (Kdo neviděl, může nabrowsit, anebo taky ne. Není čeho litovat!!)

Ale jednu  formu autenticity mu upřít rozhodně nelze.  Ono totiž čím víc se  oranžovo-modrá realita korupčního kapitalismu začíná podobat diktatuře proletariátu (zejména diktatuře jeho vedoucích špiček), tím víc lidí a opět daleko citlivěji začíná opět vidět i slyšet někde mezi řádky. A jakmile se začínáme opět cvičit v logice – nejen ve čtverečcích sudoku – ale i v mezi-čtení politických projevů, je to, co napsal tiskový mluvčí pro Jana Kubatů dokonalým, autentickým a naprosto nezpochybnitelným důkazem, že na severu se krade. A to pro Patrika.

Víte, kdyby alespoň ten pán z Moravan v Kubatově argumentaci trošičku „zaexistoval“. Moderátor se přeci nebude ptát na neexistující osoby, natož pak na jejich obsazení v programu severočeských kontribucí a dojiv ODS.  Ale bohorovný - a zároveň neuvěřitelně vykulený a tudíž nervózní ex-primátor vůbec nezmínil, že by někdo takový v severočeské ODS existoval. Chyba!!!

Kdyby  přinejmenším jeho existenci přiznal, a potom dokázal vyvrátit, že je to pochopitelně pitomost, co se o panu Patrikovi šušká, mohl ještě diskreditované ODS na severu vrátit  její pošramocenou autenticitu. Tím, že ho ale zazdil jako Thurzo Bátoryčku, propálil natvrdo a dokonale (navíc polovině národa), že pravda je nejspíš tam  někde mezi těmi, co svoji ods-buňku znechuceně složili. Jak ostatně trefně glosoval člověk, kterého si neuvěřitelně vážím (shodou okolností také z ODS): „Kubata dnes v Hyde parku uvedl Páťu na nebesa. Protože pánaboha taky nikdo nikdy neviděl…“

A tak se autentický učitel tělocviku díky nešikovnému sepisovači nic neříkajících odpovědí vyšplhal až na autentického funebráka celé rozpadající se ODS. Podobně jako kdysi pan Nečas, když v mrazivém zimním večeru a v bundičcce géniů průměrnosti tvrdil, že zloději, korupčníci a nehospodární soudruzi budou odejiti. A  přitom Saša se dodnes nestydatě sašá a sašá k dalšímu tichénu Promo-Pro. Asi to tam mají kluci nějak ve zvyku. Ale hoří jim koudel, hoří, když už ani nevědí, koho „důvěryhodného“ by nastrčili, aby se nám nezvedl kufr.

A tak nejen každodenními zázraky politické nestydatosti, ale i upřímnou autenticitou hurá k poznání... Poznáním k chuti  ke změně. A chutí nakonec i k činu.

Díky, Jene Kubato!! Pomalu začínáme také přemýšlet, nakolik dokážeme být autentičtí my sami. Není vyloučeno, že partaj, ve které neexistují existující lidi, přestane (krom vás, stranicky poslušných) existovat pro nás existující. Plakat určitě nebudeme. Jenom si ušetříme hořké kapky úsměšku, když se musíme divat, jak se lže – a navíc skoro žalostně trapně -  v přímém přenosu.

 

Autor: Jaroslav Achab Haidler | úterý 3.4.2012 2:43 | karma článku: 19,08 | přečteno: 1510x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

Vážený pane purkmistře a páni konšelé města Děčína. Zbývá ještě týden do uzávěrky výběrového řízení na vpravdě velice lákavou trafiku, jejímiž jste podle svého pošetilého názoru „majiteli“ nikoli správci.

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Politika

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

Tak už je to, přátelé docela jasné. O „Vrbák“ přijdeme. Všechny signály z majetkové i sportovní komise na městě Ústí nad Labem to potvrzují. Včetně různých prořeknutí té paní, co je sice Nechybová, ale není primátorka

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93 | Přečteno: 539x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

Jak víno průzračný, jak víno potřebný a jak víno opojný. Test odpovědnosti za mandát a test legitimity mandátu...

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38 | Přečteno: 579x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

Ve velikém vesmíru je jedno docela maličké Město bílých límečků. Řízené dlouhá léta Modrými a Pomerančem. Jinak se to v něm koalí všechno úplně stejně, jako všude na světě. Nic nového pod sluncem.

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Legrační nebo nebezpečný ?

Zhruba osmačtyřicet hodin poté, co ODSka volí a politicky korektně také gratuluje a tleská komunistickému mini-pohlavárovi, kterého sama navrhla , se Radim Holeček ozývá do tisku a vlastně hlavně pro tisk,

24.2.2016 v 23:54 | Karma: 17,38 | Přečteno: 1953x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  19:40

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Chcete peníze? Máme otázky! Jourová jménem Bruselu griluje Ficovu vládu

25. dubna 2024  19:25

Nikdo si nepřeje, aby Slovensko přišlo o peníze z evropských fondů, řekla ve čtvrtek...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy