Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kriminál a nemocenská

Loni jsem si na chvíli odpočal v Břeclavském špitálu. Maličko mně opravili a já ještě zbohatnul. Ne z nemocenské. Nádhernou lidskou zkušeností. Ale to sem možná ani nepatří.

Ale ta nemocenská, ta mi  hlavou krapet vrtá. Protože včera, tj. cca asi rok a kousek od  dotyčné události se odtamtud z Břeclavi poptávali u mého zaměstnavatele, co mají dělat, že nemám ukončenou nemocenskou. Děvčata ze mzdovky je ujistila, ať to zahoděj, protože jsem nemocenskou raději vůbec neuplatňoval. Bodejť taky. Vydržel jsem tam v pyžamu s malinkými přestávkami něco přes týden, poctivě jim za ten hotel (nevařili špatně) zaplatil  a pustil celou věc k vodě.

Jako  to dělá asi většina z vás od té doby, kdy nám asociální stát ( k čemu lidem stát, když není sociální – stát jsme přece my) tak nelidsky zpřístupnil zdravotní péči. Raději už švindlujeme sami na vlastním zdraví a chodíme do práce i s horačkami, natož abychom se hrdlili o to, co nám kdysi celkem po právu patřilo. A případnému zneužívání se mělo zabránit rozumem, ne trestem...  Ale budiž.

             Dnes zasedalo  zastupko kraje Ústí nad Labem a zastupitel Kouda  si mezitím posedával v klepetech, až se paní hejtmance maličko zastesklo…

Také pan David hubne v kriminále a občas si odtamtud udělá výlet před své potencionální kolegy, zdali ho pustí k dalším a dalším výslechům a do vazby. To má (možná)  dejme tomu svoji demokratickou korektnost, ale ve srovnání s našimi nemocenskými (například)  a zákoníkem práce především (!!(, je tady jedna obrovská díra v logice. O spravedlnosti už vůbec nemluvím!

Dokud selskou logiku nevyženu do řepkových polí, nedovedu si dost dobře představit (natož se smířit), že tito pánové, Kouda, Rath, Parkanová  (a brzy snad i Kalousek, Vondra a spol.) pobírají prachy za to, že nepracují!!! -   Protože vazba (přiznejme si) přeci jen není rýma ani žlučník.

            Pravidlo presumpce neviny je nádherná věc – tedy bylo, nekud se nestalo součástí kalkulací všech manipulátorů s veřejnými zakázkami stejně jako „losovačky“.

Možná že o své prachy, počitky a náhrady přijdou  až tehdy, podaří-li se je dostat za mříže. Tedy nepřijdou, protože všichni sice kradli, ale podle zákona!

Ale moc by mne zajímalo, co by udělal můj zaměstnavatel, kdybych u něj kvůli vazbě tři měsíce na motyku nesáhnul. Asi by mne vyrazil pro ztrátu důvěry. A zákoník práce by mu to dokonce s přehledem umožnil  - rozvázat poměr „pro ztrátu důvěry“!!!

V tom případě je nádherné, jak Rathům a Koudům důvěřujeme!!!  Ti naši důvěru neztrácejí, že je furt honorujeme? Ty ze zaměstnaneckého poměru nevyrazíme?  Raději sami tiše spolkneme své první tři dny nemoci (a vazby) kdy, když to na nás přijde , nedostanem zhola nic. A potom od dne čtyři a výše to  taky za moc nestojí …

             A tak si říkám, jestli náhodou není čas na nějakou kompenzanci. Třeba formou stávky (nejlépe generální)?

Když nemakají ti, co sedí ve vazbě, a nemakají dokonce ani ti, co dobře vědí, že zákon o vyrovnání s církvemi je děravý a špatný, a přesto ho chtějí prosadit ---  a všichni za to politicky korektně berou naše peníze, nezbude než, taky pár týdnů nemakat a nechat je přemýšlet, z čehože na ty svoje platy vezmou, když jim ty prachy nevyděláme …

 Protože … a já nakonec tu břeclavskou historku přeci jen  použiju.

Byla to chirurgie, kde jsem ležel. Dole akutní případy, nahoře ty méně akutní, ale mezi nimi taky amputace. Dvě kolegyně z pokoje, obě s protézami. Paní Majka už zkušená harcovnice, paní Irenka čerstvě po zákroku. Majka míchá kafíčko z čibomatu, hulí modré Startky a pucuje Irenku: „Jsem tě dneska sledovala při rehabilitaci. Holka blbě to děláš. Takhle se na protéze chodit nenaučíš. To máš jako s tancováním. Co furt čučíš dolů na zem? Musíš dopředu! Před sebe! Na zemi najdeš leda tak hovno. Budoucnost je vepředu…“

 Zkrátka, jestli už náhodu opravdu není nejvyšší čas zvednout hlavu a začít se koukat dopředu:

„Vážená paní předsedkyně parlamentní sněmovny, vážená paní hejtmanko. S odvolávkou na zákon 101 o informacích Vás žádám, abyste mi sdělily,  zda si uvědomujete, že  (pokud pánům stylu Rath a Kouda nadále běží jejich platy, ačkoli jsou evidentně namočeni do rozkrádání majetku a bylo by asi spravedlivé, aby jim byly dočasně blokovány stejně, jako jim byla vazbou blokována jejich dosavadní zlo-činnost), tedy zda si uvědomujete, že se i Vy sama vystavujete riziku, že ponesete následky spojené s trestným činem zneužití správy veřejného majetku.  Děkuji za pochopení a za upřímnou odpověď ….  (smile) 

Autor: Jaroslav Achab Haidler | středa 5.9.2012 22:18 | karma článku: 22,60 | přečteno: 1623x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

Vážený pane purkmistře a páni konšelé města Děčína. Zbývá ještě týden do uzávěrky výběrového řízení na vpravdě velice lákavou trafiku, jejímiž jste podle svého pošetilého názoru „majiteli“ nikoli správci.

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Politika

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

Tak už je to, přátelé docela jasné. O „Vrbák“ přijdeme. Všechny signály z majetkové i sportovní komise na městě Ústí nad Labem to potvrzují. Včetně různých prořeknutí té paní, co je sice Nechybová, ale není primátorka

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93 | Přečteno: 539x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

Jak víno průzračný, jak víno potřebný a jak víno opojný. Test odpovědnosti za mandát a test legitimity mandátu...

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38 | Přečteno: 579x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

Ve velikém vesmíru je jedno docela maličké Město bílých límečků. Řízené dlouhá léta Modrými a Pomerančem. Jinak se to v něm koalí všechno úplně stejně, jako všude na světě. Nic nového pod sluncem.

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Legrační nebo nebezpečný ?

Zhruba osmačtyřicet hodin poté, co ODSka volí a politicky korektně také gratuluje a tleská komunistickému mini-pohlavárovi, kterého sama navrhla , se Radim Holeček ozývá do tisku a vlastně hlavně pro tisk,

24.2.2016 v 23:54 | Karma: 17,38 | Přečteno: 1953x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  11:35

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ANO nemá představu o budoucnosti, odpověděl Fiala Babišovi ohledně důchodové reformy

24. dubna 2024  11:22

Šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X tento týden zveřejnil video, ve kterém...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  11:20

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. dubna 2024  11:17

Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy