Jaroslav Achab Haidler

„Kuala Lumpur!“ tluče bubeníček …

15. 10. 2012 20:16:14
A je to tady. Dvacet let víceméně bezmocného přicmrndávání komunistů na okraji politického krmelce a také staré dobré echt-komunistické zlozvyky, k nimž patří „opora o masy“ (jimž se pak vějičkou tzv. vedoucí úlohy pohodlněji vládne) plus také „sázka na jistoty“ – jistoty spolehlivé většiny, dovedly případného krajského hejtmana v jednom ze dvou „rudých krajů republiky“ k první osudové chybě. Hned v prvním interwiev pro média se přiznává ke své politické nezkušenosti a pohrdání nejen morálkou a logikou, ale především také svými voliči.

Pan Bubeníček totiž mezi řádky potvrzuje všem, které dění v kraji zajímá, že je ochoten - právě kvůli dosažení té pro politického zelenáče tolik „pohodlné většiny“ - na další volební období spolehlivě zakonzervovat všechny fungující korupční praktiky, které se na Ústeckém (i v Karlovarském) kraji stačily prosadit. A jejichž odmítnutí, nechuť k nim a nedůvěra v ČSSD nahrály politické body máťušce KSČ(M). Prostě jako by říkal: „Co na tom, že kradou jak straky, hlavně že nas mnógo. Konečně se do našeho života vrátí duch zasedání jako v blahoslavených dobách p.t. ctěného UV KSČ.“

Pravda, je tu pořád je šance, že do dvou měsíců přijde náš bubnující zastánce prolomení těžebních limitů (a tedy zastánce zničení kraje tou nejméně pracnou cestou) o dvě „jednotně hlasující packy“ – totiž ručku paní Vaňhové (vždyť kdoví, co na ni pan Kouba ještě práskne a jak dlouho vydrží být loajální?) a pak také ruku pana Fišery. Ale ČSSD mu své koně případné chybějící figurky ráda doplní!! Věřím pochopitelně a dokonce i znám spoustu slušných „pomerančů“ – jde o to, budou-li to právě oni, kteří do křesel zasednou.

Koalice je, zdá se upečena. Komunista kolaborující s těmi, které chtěl volič vyhnat. Vyfutrováno podporou Rudočechů.cz, kteří s výjimkou města Mostu vsadili na kartu – být splávkem v kotli pod politickými jezy. A nikdy nelitují ani nějakých těch věcných cen. Pravda žádný 30%-ní bonus si tím nevysloužili, ale na můstek milostivě smějí.

Není to zase taková tragedie, přátelé. Už svým prvním kolečkem politických námluv vybubnoval komunistický bubeníček na obecním pranýři dvě skutečnosti, které mohou znamenat naději.

1) Totiž, že je politicky totálně nezkušený a neumí počítat. (A je-li lídrem celého toho politického subjetku takový prosťáček, co pak asi ti pod ním, kteří se s ním radí a konzultují? To není touha urážet. Ale jedině blbej by nezavnímal, že ODS ani ČSSD už tady nikdo dál nechce...) Nedovedete si představit, jaké by bylo nastalo tóčo, kdyby nabídl koalici namísto Vaňhové pouze Rudočechům a také nově se objevivšímu hnutí PRO!... Kdyby prozíravě zavnímal, že namodralý pomeranč v letošních volbách většina volících Čechů „popravila". A že by to tedy toto koaliční „cosi“ rozhodně nemělo být partnerem - dokonce ani pro rádoby „nové“ komanče. Protože oni – „noví komunisté“ přeci respektují vůli lidu a lidí - a tedy i výsledky voleb, nikoli svoje politické prebendy...

Měl by většinu, měl by šanci ještě chvíli předstírat, že se komanč poučil, a vytvořil by nádherný politický oříšek. Protože pokud Pro!kraj (toto nové apolitické uskupení) v sobě také ukrývá nějaké po moci toužící jedince, určitě by komunistům na vějičku sedlo a odkopalo by se tak veřejnosti vlastně okamžitě po volbách jen pouhým faktem, že by na nabídky komunistických dohazovačů kývlo. Čímž by kredibilitu tohoto hnutí odstřelil jednou provždy. Pro-krajákům by pak nepomohly ani líbivé slinty z dílny Borise Štastného: „Takto jste to navolili vy! – Hledáme pro vás jen menší zlo!“ ... A v atmosféře totální beznaděje by pak komunista mohl začít usilovat o vedoucí sílu v Zastupitelstvu. – Naštěstí je holt pořád maličko "jednodušší". A tak politicky pochybil a vše zjednodušil.

2) Už také opět rychle a spolehlivě víme, že komunista u kormidla je nebezpečím díky svému prastarému způsobu myšlení. Pro ně přeci neexistuje budoucnost. Jen „světlé zítřky“. A ty se musí realizovat za cenu jakýchkoli obětí. A to co nejrychleji. Protože až prdnou na desku, tehdy je už žádné světlo nečeká... Proto namísto toho, aby se pokusili konečně podívat se na peníze tekoucí „krajem“ rovnou do kapes kmotrů, na to, za co e nesmyslně vyhazuje, na to jak najít způsoby jak šetřit daně spoluobčanů a reinvestovat je skutečně do rozvoje kraje a ne do nesmyslných monstr-akcí, začne hned slibovat prolomení těžebních limitů s vidinou, jak bezpracně sehnat pár pracovních míst. Topolánek mu již určitě poslal děkovný telegram. Kdo to chtěl, jásá. Kdo chtěl změnu – chápe, že hybrid komanči a pomeranč je pouhá slibotechna. I kdyby nám chtěl pionýrský bubeníček naslibovat hospodářský zázrak jak v Kuala Lumpur, chystá se na nás jen obyčejná „koala lumpů“

Ale díky tomu je všechno vyřešeno. Šmahem. Naděje a ideály jsou v tahu. Komanč zůstane komančem. Korupčnice Vaňhová s jejich podporou bude ještě chvíli nadále tvrdit, jak je na tom Ústecký kraj super dobře, a honem u toho bude hledat, kam nasměrovat své předchozí aktivity, aby zachránila, co se dá – zejména pro ty, kteřá jí „dávali“. A ti kdo snad volili komanče na protest proti partičce Šulc – Benda – Fišera – Kusnierz aj. - anebo proto, aby byl rohlík zase zpátky za 30 haléřů, si teď jen zoufalstvím okusují nehty.

Ale máme v kraji máme tři silné opozice. Doufejme, že to budou opozice konstruktivní a důsledné. Jednak polomrtvou Odéesku (které nic jiného než opozice ani nezbývá), druhého politického zelenáče PRO!Kraj (rovněž určeného hlídat šachy v zasedačce – tedy odsouzeného k opozici) a do třetice vás, přátelé. Severočeský komunista je zbabělec. A to je dobře, protože, netroufne-li si nic bez „podpory mas“ (a proto se zkoalil s barevně příbuznými zloději), rychle stáhne ocas také tehdy, když mu „masy“ dají najevo, že takhle ne. Hlídejme je a včas, u každé nečistoty, jim dejme najevo, že „masa“ nechce jenom maso a slevy v Lidlu, ale taky budoucnost a koncepci, směr a naději. A oni vyměknou – protože jsou zbabělí a stáda se bojí – jsou k tomu vychováni. Nezávidím vám tu dřinu, ale jestli nevyměkneme my – všichni lidi z tohohle regionu, je tu přeci naděje.... Vítám vás v opozici.

Autor: Jaroslav Achab Haidler | karma: 22.59 | přečteno: 1593 ×
Poslední články autora