Radek John – nebezpečná veverka?

Vůbec ne, leda tak sám sobě. A vůbec ne tak, jak se bubnuje v poplašených médiích. Pro nás – běžné uživatele vesmíru – je nebezpečný asi tak jako ta „Éčka“ v potravinách. Polovina z nich jsou jedy a polovina naprosto neškodná. Všechna jsou ale psána titěrným písmem a často pod nesprávným označením.

Když se totiž z dinasouro-bijce stane jen obyčejná krysa, která zavčasu opouští lodičku, je to legitimní. Takhle dýchá vesmír už několik tisíciletí…  A je to vlastně  hodně dobrá vlaštovka pro zbytek Čech a Moravy. Protože pan Radek asi tuší, že dojde-li do jara k volbám, na „veverky“ už v urnách rozhodně prostor nezbude. A ony tak (i bez uren) absolvují  svoji historickou kremaci.

Samozřejmě za předpokladu, že Kiki Ce-tung ještě nějak nezamíchá s kartami a po odstřelu Bezčase nezkusí vypustit nějakou globální frázi o tom, jak chrání svoje poddané před rudou hrozbou… a proto, s krvácejícím pro-kremelským srdcem, nedopustí, aby současná zacyklená a zkoalená vláda padla. To by pak po vzoru truc-podniku LIDEM  mohla v udržovací vládě vzniknout další rychlo-frakce – třeba ZBYDEM, kde by předseda důležitých výborů Radek John mohl ještě  nějaký ten polštářek pod zadnici urvat.

Nejede-li ale ješita z Jeleního příkopu vyloženě pouze a osobně po Nečasovi, ale opravdu po celé té partičce čím dál víc diskreditované partičce „koalů“ jako celku, pak (pochopil pan John), že politika už mu nic moc nevynese. A tak se švec začíná zase držet svého kopyta.  A rozhlíží po další náplni své životní cesty. Legitimně.

Na co lze vsadit boty je skutečnost, že Johnoviny se budou číst rozhodně příjemněji a v daleko vyšším nákladu než Sebrané spisy edice „Kradeným perem“.

 Nebezpečný je tento krok právě jen pro veverku Johna, protože přemýšlivější člověk si zákonitě položí otázku: „Na nějaký střet zájmů senátora a pisálka venkoncem kašlu. Ale o čem chce ten nebožtík psát, že o tom nepsal už předtím??? Každá partaj má přece plnou hubu transparence a každý partajník navíc také své osobní blogy, osobní stránky a jistě i přístup na transparentní partajní web. Kdyby mu šlo o veřejnost a o pravdu, už jsme to mohli vědět dávno…“

Pokud to totiž neudělal doposud, je to od něj parádní „chucpe“. To, co je pod ochranou jako neveřejné, stejně prásknout nemůže, a to co se dělo, víme i my. Jen s tím, že je to jen šuškané a na každé velké svinstvo se nám vnucuje „demogratický“ kondom presumpce neviny, zatímco za prkotinu se chodí natvrdo. A jak mám potom věřit, že nové „dopisy“ a články takového chucpedig  pisálka jsou  těmi neškodnými éčky anebo naopak jen účelovými jedy pro lepší prodejnost jeho tlačenky?

A kdopak z těch upřímně rozhněvaných mužů se vydává psát o objektivitě a pravdě ausgerechnet do bulváru? Stejně se tam ztratí mezi tunami  silikonu, který do sebe strkají Helenky a Dariny. Takže největší nebezpečí riskuje Radek John právě v tom, že bude úsměvně nedůvěryhodný a každému brzičko dojde, že píše sice šikovně, ale o vodě. (Tedy jen a jen pro čtivost a pro prachy).

 Pro nás bude nebezpečný teprve ve chvíli, kdy mu to začneme zobat. A kdy ten Johnův stokrát přežvýkaný modurit bez jakékoli výživné hodnoty začneme považovat za poctivý chleba.

Číst ho jako dobře napsaný fejeton, skandálek s maličko přehnaným slovníkem? Proč ne. To občerství oko i závity, ale budou-li chybět logická vlákna, bude to jen a jen vyčichlá voda (na mlýny Johnova druhého důchodového pilíře a vodní elektrárnu zisků Johnova  nakladatele).

Naopak (a v tom je to zase přesně jako s těmi éčky), pokud všechno, co pan John tak skandálně odhalí, také patřičně doloží čísly a písmeny – zřetelnými, dokazatelnými a čitelnějšími než informace o složení jogurtu z Billy, pak je jen  zatraceně dobře, že sedí na dvou křeslech (jako politik a jako informátor)  a že konečně dělá to, co má dělat už dvacet let absolutně každý politik. Informovat své okolí o každé levotě, která se chystá, i o té, která se už upekla – otevřeně, přehledně a jazykem, kterému je rozumět. A pokud to ten dotyčný politik neumí, protože je víc odborník na zemědělství než na češtinu, najme si  holt svého tiskového mluvčího. Oni sice tzv. „voliči“ zůstávají hluboko dole a s náhubkem bezmoci na celé volební období, nicméně, cosi jako selský rozum jim zatím žádným zkoaleným zákonem vypreparovat nejde. Takže kdyby věděli, oni by i pochopili. A proto se právě tohle nenosí a nedělá, že ano? Informovat je taky služba, a já jim dal mandát mimo jiné také právě proto, že od nich očekávám, že mi to nebudou komplikovat. Jinak jsem tam mohl namísto nich mít někoho schopnějšího a otevřenějšího...

U osoby pana Johna (ve vší úctě a bez sarkasmu) můžeme považovat jeho „noviciát“ za ekonomicky přínosný. Konečně přísedící ve smečce, který zároveň informuje. Mající funkci jaksi kumulovanou. Žel, i on se jí ujímá jaksi s křížkem po minimálně dvaceti letech funusů.

Suma sumárum, má to pan Radek zatraceně těžké!! Přesvědčit nás, že není jen vyčůraný, přesvědčit nás, že má skutečně co říci a čím to podložit a ještě si ustát, proč mu to trvalo dlouho. Nicméně, pokud to začne dělat investigativně, poctivě a pomůže nám vyžadovat totéž i po ostatních z novodobých Lidem/Zbydem, pak chvála Pánu za to …

 

(psáno pro www.shekel.cz)

Autor: Jaroslav Achab Haidler | čtvrtek 1.11.2012 16:45 | karma článku: 20,32 | přečteno: 1776x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26

Jaroslav Achab Haidler

Odporný bordel polopravd

17.2.2016 v 20:46 | Karma: 20,27

Jaroslav Achab Haidler

Průmysl holocaustu

17.4.2015 v 12:08 | Karma: 21,01

Jaroslav Achab Haidler

Trucdivadlo vyrábí

10.10.2014 v 16:14 | Karma: 19,52

Jaroslav Achab Haidler

Dvojčata

20.9.2014 v 21:04 | Karma: 16,90

Jaroslav Achab Haidler

Koně se také střílejí

23.7.2014 v 18:20 | Karma: 27,16

Jaroslav Achab Haidler

Kdysi tloukli Angelu

11.6.2014 v 19:03 | Karma: 17,79

Jaroslav Achab Haidler

Spálili jsme orloj

28.5.2014 v 10:53 | Karma: 23,42

Jaroslav Achab Haidler

Ve sklenici hňup

24.3.2014 v 22:11 | Karma: 20,54
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy