Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tunel v povijanu ?

Takže „naše“ primátorské povijánky (jakkoli nevinně a dorůžova se pokoušejí na billboardech tvářit), jsou ve skutečnosti vážně dost nechutný tunel. Smlouva, kterou pan Mandík podepsal, nás totiž z nepochopitelných důvodů  dost hustě ožebračuje. 

A ve své podstatě není  ničím jiným, než velice špatným nakládáním s veřejnými prostředky. A to si zkuste uvědomit, kolik podobných smluv bylo uzavřeno v podobném duchu. (Odtahy, AVE-úkld, reklamy v MHD  anebo klasické vánoční a velikonoční trhy na Míráku)!!!

            Ale pojďme přímo k rozboru toho „tunelu v povijanech“. Rodička (v našem případě navíc pouze „prvorodička“ – ostatní občánci jsou v rámci projektu už méněcenní, ostatně jako jejich rodiče tady v Ústí – a bylo zapotřebí to nějak narafičit, kdyby se někdo ptal, proč na obvodech vítají daleko levněji…), dostane z celé té milionové slávy jeden šek na 5.000,= CZK, za který si pořídí zboží za méně než 5.000 CZK (asi náklady na výrobu anebo úlitba zprostředkovateli),dále chlebíčky, mattonku, kytičku, lžičky pro kojence, bryndák a fotku na webu firmy Darothore.  Zbytek spolyká pořádající firma.

            Podle úředního sdělení z 9. listopadu  nateklo letos do občánků rovných 615 tisíc (tedy česky řečeno: celých  123 maminek dostalo šek a bryndáček) a  více než jeden  a půl milionu (1.700 tisíc) odešlo jako záloha firmě na „realizaci“ projektu.

            Jak fikaně to píšou... Abychom si nemohli spočítat, co se pod tím 1,7 milionem vlastně schovává!

Dne 21. listopadu mi pak úřad oznamuje, že uvítáno bylo/bude (vítání se má  totiž konat až další dny) rovných 296 občánků!!!

            Připusťme tedy, že to navýšení poukazů  o dalších 173 občánků bylo již toho 9. listopadu možná zahrnuto do té tzv 1,7 milionové. „zálohy“. Pak musíme v rámci presumpce nevinny od  vydaných zálohovaných 1,7 mio odpočítat ještě 865 tis (na další šeky).

Jenomže zpráva úřadu z 9. listopadu v tomto ohledu není zřetelná. A ta o 14 dní později zase nepotvrdí, zda bylo skutečně vydáno pouze něco přes dva miliony, o kterých psali devátého. Pak, ať se nedivěj, že s jim tu po městě říká „magorát“…

Ale budeme-li na svět koukat optimisticky, odpočítejme těch 865 tisíc (za dalších 173 šeků) firmě Darothore k dobru. Pořád jí  zůstává tučný vývar v téměř stejné výši. A za co?

Za pozvánky, letáčky, inzerci v médiích, velkoplošné billboardy, letáky do MHD, prezenční plakáty, plakáty v okrasných rámech v čekárnách dětských lékařů a za  pronájem městského (!) majetku pro pořádání akce.

            Pevně doufám, že firma Darothore není firmou zabývající se reklamou a reklamním marketingem. Jinak je to pro ni dvojnásob dobrý vývar. Dostane zatraceně spolehlivou zakázku na dobré tři roky  a zaplatí to občan. Hustý, viďte? 

Především ale totálně postavené na hlavu. Vždyť tisknu-li  extra-pozvánky maminkám, hlídám-li (jako úřad), aby to byla maminka prvorodička, a vytýčím-li pro ni pevná a dost nepružná pravidla jak a za co ten šek smí utratit, pak je krom pozvánek všechno ostatní  (všechny ty plakáty, billboardy, okrasné rámy apod.)  naprosto k ničemu. Vlastně „na prd“! Dokonce i těm maminkám/prvorodičkám!  Notabene ostatním  obyvatelům třetího nejzadluženějšího města v republice!! Prospívá to pouze agentuře Darothore a primátorovi. Jenomže z našeho a za naše!!!

            Vím, šek s ochrannými prvky a hologramem taky něco stojí? Proč se ale postupovalo tak nákladně? Proti falšování  anebo zneužití šeku by bylo stačilo jen pouhopouhé evidenční číslo zkombinované do kříže s občankou nositele (maminky) anebo rodným číslem dítěte, Tři až pět kopií jednoho  jednoduchého seznamu (do vybraných prodejen, kterých není více než pět a jednu pro magorát), a nikdo by žádný hologram nepotřeboval.

            Kdybych si jako prímatvor maminek a jejich mimin vážil, za to že mají a budou mít děti, tak jim na uvítání nových Ústečánků poskytnu městský (tedy jejich!!) majetek za symbolickou korunu a ne za nějaký pronájem. Kytičku, rámeček na fotku, bryndák ani dětskou výživu maminkám neožívám, ale domnívám se, že by se obešly i bez toho. Zejména, když i obvody vítají rovněž, ale bez rámečku, bez bryndáku a  bez „vývaru“ pro nějakou firmu.

            Po téměř dvouměsíčním boji stále nemáme přesná čísla. Magorát prostě záměrně nerozumí. Ale pořád nám, lidičky, k dnešnímu datu ještě zbývá 3.480 tisíc, které zachránit lze! Odstoupením od smlouvy!!

Celou smlouvu (její plné znění)  má k dispozici  Transparency, tisk a pár z těch, kdo si na hlavu nechtějí nechat kálet. Rovněž všem, kdo jsou víc než jenom zvědaví, a chtěli by na primátorské patro magorátu vylít třeba kýbl pomejí anebo podat trestní oznámení, ji rád poskytnu jako *pdf. Ti ostatní (bez chuti aktivně jednat) musí počkat, zda něco přesnějšího vykutá policie. Což je ale velice vágní, protože i  o tzv.  Aktivním parku ví taky každý, že tam 80 milionů určitě není. Jen policie nepřišla na nic.

Takže opravdu jen pro navnadění:  jukněte, chcete-li,  první stranu přílohy ke smlouvě, kde tzv. „technické zajištění“ (1.530 tis)  znamená výrobu šeků plus reklamu; „Scénář průběhu“ (1,380 tis) – rozdání šeků, kytičku, občerstvení a reklamu. A tzv. „medializace projektu (1,440 tis) – jen holou reklamu. Selským rozumem vzato -  mohlo na celé toto šekové vítání padnout pouhých 1,5 a nikoli 4,4 milionu. Není to věčná škoda?

           

Ps. Tento díl je pokračováním kauzy, o které jsme informovali na I-Dnes

přílohy v pdf: Samotná smlouva signovaná primátorem

tzv. Příloha, hovořící o reklamě, reklamě a zase reklamě

Autor: Jaroslav Achab Haidler | středa 28.11.2012 4:50 | karma článku: 19,36 | přečteno: 2027x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

Vážený pane purkmistře a páni konšelé města Děčína. Zbývá ještě týden do uzávěrky výběrového řízení na vpravdě velice lákavou trafiku, jejímiž jste podle svého pošetilého názoru „majiteli“ nikoli správci.

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Politika

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

Tak už je to, přátelé docela jasné. O „Vrbák“ přijdeme. Všechny signály z majetkové i sportovní komise na městě Ústí nad Labem to potvrzují. Včetně různých prořeknutí té paní, co je sice Nechybová, ale není primátorka

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93 | Přečteno: 539x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

Jak víno průzračný, jak víno potřebný a jak víno opojný. Test odpovědnosti za mandát a test legitimity mandátu...

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38 | Přečteno: 579x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

Ve velikém vesmíru je jedno docela maličké Město bílých límečků. Řízené dlouhá léta Modrými a Pomerančem. Jinak se to v něm koalí všechno úplně stejně, jako všude na světě. Nic nového pod sluncem.

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Legrační nebo nebezpečný ?

Zhruba osmačtyřicet hodin poté, co ODSka volí a politicky korektně také gratuluje a tleská komunistickému mini-pohlavárovi, kterého sama navrhla , se Radim Holeček ozývá do tisku a vlastně hlavně pro tisk,

24.2.2016 v 23:54 | Karma: 17,38 | Přečteno: 1953x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:25

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy