(Um-04): Pračky zůstaly. Jen s novým bubnem

5. 02. 2013 3:33:35
Komunistický hejtman Bubeníček nesliboval „nic moc nadějí“ už ani tehdy, když mu to díky pošetilosti a stranické kázni občanů našeho kraje ve volbách vyšlo. Ta „nová nekorupční krev“ se klidně posadí na svůj první mediální výstup pod obrázek symbolu diktatur a masového vraždění.

S výmluvou: „Tahle kancelář není moje.“ V rozhovoru s Danielou Drtinovou mezi řádky vyšplechtne: „Paní Vaňhová je moje zástupkyně, protože ji ještě nezavřeli...“ a do třetice pak potvrdí svoji manipulovatelnost bývalými rozpouštěči daní a také svoji značnou prostoduchost (a proto, bohužel, nulovou naději na změnu hospodaření Kraje) tím, že dost diskutabilní zakázku na „Bitvu“ odklepne firmě, která je ČSSD-partají už dlouho rozmazlována tak, jako by to snad byla pračka jejich stranických peněz a spoďárů. Ale to nechme stranou. To že paličkou na komunistický bubínek bude ta „dosud nezavřená“ spolu s těmi, co stojí za ní a na proces teprve čekají, se tak nějak očekávalo už od té paní Drtinové.

Dnes se podívejme maličko na kulisy tohoto úspěšného výběrového řízení, z toho mála, co na sebe bývalá správa Kraje prozradila sama.

Takže na dva a kousek dní atrakcí okolo Chlumce je pro 500 herců a 70 koní vyčleněno cca 1,7 mio. To, doufám, i s ubytováním ( realizovaném jistě na jinak prodělečné primátorově Větruši i v ODS hotelích) pouhých 3,500 na osobu. Kdyby měl Kraj důvod takového divadýlko organizovat, je to ještě v pohodě. Tutéž sumu shrábne Darothore za internet, brožury, plakáty, letáky a bannery atd – božínku, jak podobné je to s Tunelem v povijanu, kde každá maminka dostane šek na pět tisíc, a firma Darothore už na brožury a primátorův billboard vyinkasovala 2,4 milionu. (Pokud číslo nesedí, není to moje vina, ale způsob, jakým primátorská kancelář naplňuje zákon 106/99 Sb) !!!

A dvojnásobnou sumu – tedy tři miliony posbírá další firma, zajišťující technické a organizační zabezpečení. Kdo tou firmou je, a co všechno zajišťuje, to však Darothore pečlivě tají – ačkoli vyhrálo výběrko... Pochopitelně to netají kvůli mlžení, ale abychom byli krásně překvapeni. Všechno nám odtajní až po akci. A věřte, že určitě překvapeni budeme. Ale tou dobou už s křížkem po funuse.

A tak nezbývá než se ptát, nejprve těch, kdo celému výběrku asistovali, proč vybírali jen podle ceny (anebo lépe řečeno podle předem ušitých kriterií, takhle od boku a bez odhadu nastavených)? Proč si nezjistili přesné položky jednotlivých nákladů – vždyť na tuto informaci má platící občan plné právo. Je-li všechno ve srovnatelných cenách a ne v cenách jako za IZIP, s-Kartu a další tunely, není se za co stydět. Pokud je to ale jako doposud u Darothore, potečou zase peníze poplatníků někam do neznáma, aby pak Roxy II pomohlo ČSSD nějakým tím sponzoringem?

Pokud odpověď na tyto otázky nezískáme, pak je asi načase ptát se na policii. Ptát se, jestli ti, kdo chlumecké mantinely pro tehdy ještě „nevybranou“ firmu nastavovali, neporušují zákon o účelném nakládání s veřejnými prostředky, či jak se do čerta jmenuje?

Proč ti „svědomití hospodáři“ nastavovali předem – a v poměru, 1,5 mio na atrakci (lidem), 4,5 mio firmě, která neprozradí, co a za kolik, a něco na Putina a jeho ochranku? Jak uvádí sám Kraj na dotaz I-dnes ústy či prsty Magdaleny Hanáčkové.

Především je ale na čase se ptát vás - lidičkové a uživatelé tohoto kraje, stojí nám vůbec tahle legrácka za to? Není možno investovat jinam ? Nejste z toho maličko neklidní? Co takhle nějakou tu petici ve smyslu – nevyhazujte za ptákoviny, zkuste tenhle kraj budovat. Komunista je přeci kromě tyrana a demagoga taky „budovatel“!!!

Máte-li chviličku, přátelé, podívejte se schválně na všechny předchozí oslavné články, které Kraj o sobě pyšně napsal. A neklid se mění v jistotu. Darothore a Roxy II shrábnou vejvar za Chlumec, Vonkovi lidé si zase „zrealizují“ rozhlednu na Nakléřově. Pěkně zkoalené, viďte? A za vaše penízky, přátelé. (To ovšem ještě netušili, že i na švindly v ROPu přeci jenom dojede, takkže po tom průšvihu, co se na nás řítí, asi pan Vonka ale i Nakléřov utřou nos.)

Jenže Nakléřov asi nebude, když je tu teď ta kletba krácení či vracení dotací. Balíček milionů, který je na to unijni fiasko ve schváleném rozpočtu vyčleněn, rozhodně stačit nebude. To už je víc než jisté.

Nestálo by nakonec raději za to zamyslet, kolik by mohly stát omluvenky všem zahraničním účastníkům a těm několika milovníkům historických rekonstrukcí. Zdá se, že prozatím jen poštovné, protože vše tajíácí Darothore ještě nemohla nikoho nasmlouvat, jednoduše proto, že ještě nedávno netušila, že výběrko vyhraje. (A všimněte si, jak na krajském webu o výběrcích nikde nenajdete ani zmínku, I kdybyste se uklikali !!) A pak by se možná oněch „šest a kousek“ vysoutěžených milionů dalo raději investovat třeba do té nakléřovské rozhledny? A klidně i s cedulkou, že byla postavena ke dvoustému výročí bitvy dole u Chlumce? Protože až ta Fišerova a Vaňhové Pravčická billboardová brána (braná?) konečně otevře své zlaté dno, přívaly turistů ocení něco pro-Kraj víc než video z bitvy tamborů. Protože druhý Slavkov tu tady na severu asi nezavedeme.

A hlavně i tuto případnou „náhradní“ investici velice podrobně hlídat, jestli tam v ní někde nejsou podobné zádrhele, jako v „promotování bitvy“ firmou Darothore, třeba zase v investování do projektu anebo do betonu. Protože staré pračky, zdá se zůstaly. Jen s novým bubnem.

Co by asi tak volil nějaký lepší hospodář, než ten Vaňhové šafáříček s bubnem v příjmení? Vybral by taky pro nás pro lidi tady v kraji jedno dvoudenní plácnutí do vody anebo něco pevnějšího, co kraji přeci jen trochu pomůže? Nestálo by za to „severočeský Slavkov“ odpískat a usilovat, aby raději stála třeba ta rozhledna? Buď v jiné podobě anebo tak jak ji nabízí dosavadní návrh šitý na míru pro Vonkovy koníky ?

Určitě. Jenomže je to dobrý hospodář? Anebo jen rudá loutka v pomerančových nitkách? -- A ještě něco. Na okraj. A vlastně i k té případné petici.

Ani Vaňhová s Fišerou, ani Bubeníček a jeho rudý kmen nejsou „jediní“ hospodáři v tomhle kraji, okrese a městě. Měli bychom jimi být my. A už je konečně klepnout přes prsty. Jinak totiž prachy do billboardů, letáků a lanovek vrážíme tak nehospodárně de facto sami...

p.s. podívejte se, prosím na prozatím "slepý" rozpočet akce. (1000 kusů 3D magnetů na ledničku? A není to málo, Antone Pavloviči... Úprava plochy bojiště? To si Francouzi také před bitvou nechali požít lučiny?! 40 ks bezpečných lavic? Proč si je třeba jen nepůjčit? To zase bude 'bramboračka'... ) -- konstatoval kolega Musil

(Um = "Ústecké mouchy"; Seriál o městě nad Bílinou)

Autor: Jaroslav Achab Haidler | úterý 5.2.2013 3:33 | karma článku: 16.94 | přečteno: 1006x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.03 | Přečteno: 359 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 43 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 293 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 512 | Diskuse
Počet článků 145 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1689
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...