Rozdíl mezi politikem

Rozdíl mezi politikem a normálním člověkem spočívá v tom, že první mluví zásadně jako hlupák (s výjimkou Marka Bendy z ODS, který mluví jako kretén), anebo jako ten, kdo hlupáka dělá z druhých

Tak máme namočené sklepy, nulovou jistotu, jestli se to nevrátí a tisíce poměrně logických otázek, na které logické odpovědi existují. Což dokazují všichni, jimž byly tytéž otázky položeny stejně jako politikům, jen s tím rozdílem, že odpovídající byl odborník a ne politik.

            První základní nejistota panuje v tom, kdo nevypustil nádrže na Vltavě, proč je nevypustil a zda by to bylo tak fatálně hrozné, kdyby je byl vypustil. Jakoby se snad ani nechtěl najít viník. Jakoby bylo nutno mlžit, aby se teď ve vypjaté situaci neukázalo ještě víc, jak šíleně málo záleží těm nahoře na „jejich občanech“, protože slovo spoluobčan už dávno zapomněli.

            A tak lidi, co věci rozumí, jenom potvrzují přesně to, co vědí i děti. Z přehrad voda odtéci mohla. O něco více a o něco časněji, než to všecko porupalo.  Ostatně současné druhé vlně se už bráníme přesně tím způsobem, že vypouštíme.

Pan, doufám že brzičko již ex-ministr zemědělství Bendl však na tutéž otázko: „Dalo se s tím něco dělat včas?“ odpoví typicky Marek-Bendovsky: „Přeci byste nechtěli mít Orlík v létě suchý!“  DO prkýnka, nikdo nevolá po suchém Orlíku, ale po suchejch sklepech na dolním toku Labe, pane ministře!!!

             Václav Beránek, úřadující (rozuměj politicky dosazený) ředitel Povodí Labe se ztrapní před celým národem. A nejen ztrapní!  Zároveň nás všecky dost vyděsí, protože jestli něco takového jako „pan řídící“ skutečně řídí, jak vysoko nás vodou zředěné fekálie, čističky a splašky zasáhnou, no tak potěš pámbu. Jeden by řekl, co tam ten týpek dělá? Ale jinej (rozuměj politik) řekne: On je jen mediálně nezkušený a hlavně unavený stressem posledních dní.   – Další politicky korektní nekorektnost. Ostatně, co má únava společného s vědomostmi a přehledem?  Unavený byl ostatně taky pan Kalousek, na leccos vychytralý, ale v tomto případě taky  úplně pitomý, když ve stavu „na šrot“ zvedá Nově mobila…  Stejnou únavu, ale daleko vyšší mediální zkušenosti než ředitel Beránek vykazuje i Miloš Zeman ohledně své obětavosti u korunovačních klenotů. Politicky pitomoučký je však taky, když si dovolí sebeklam, že je „čímsi“ pro svých dolních deset milionů.

             A když už jsme u toho pana Kalouska. Taky se nám  neprozíravě uřeknul, že se rok co rok tuze investovalo do protipovodňových opatření. Ale když přijde na lámání chleba a zatékání vody, polovina těch opatření ještě vůbec ani nestojí, jiná nefungují. Pět miliard se vybralo na povodňových stovkách. Už ani nevím, kdy nás jimi jeho knížecí slouha zatížil, ale do  letoěka jim jenom z nich zbylo ještě 400 mio. Takže jsou schopni něco málo obětem přihodit, ale budou hlavně investovat do dalších a dalších protiopatření  – stejně netransparentně jako dosud. Pokud to zase připustíme.

 Nezávidím!  Nikomu neožívám! Vždyť jak nás tak všechny sleduju už dlouho, vytopené i ty na suchu, dávno jsme se smířili s tím, že si některé firmy prostě musí vydělat. Nesmyslně, předraženě a především na tolik potřebných cyklostezkách.

            Nestálo by za to, jednou provždy znát, kam a na co jaká kačka z našich daní šla? Víte, jestli totiž ti tam nahoře, Kalousek s Hegrem, náhodou naše daně na povodně nerabovali jiným způsobem. Za to je dneska, dokud jsou hladiny vod i adrenalinu ještě vysoko, tzv. zrychlené řízení…

Položme si taky zásadní otázku: Kolik se tedy investovalo? A do druhého sloupku grafu „skoro-pravdy“ postavme, kolik budou stát letošní škody. Neklaďme si ji ale jen na tácek k pivu. Chtějme to po nich, ani nemusí moc mluvit o suchém Orlíku anebo o únavě. Stačí řeč čísel. Čísla nechlastaj, ani se neztrácejí jako peníze.

Stejně tak mi uniká, co ještě dělá ve veřejné správě člověk typu Tomáše Hudečka. Není taky krapet nedovtipný? Za letošní povodně Prahy může Botič.  Nastojte!! Tak Botič a Klabava!!  Ale tím spíš, chci pane Hudečku znát, na co šly  všechny ty prachy které jsme my „vaši občané“ nastřádali panu Kalouskovi z povodňových stovek a vy  „naši politici“ to podpořili dalším částkami na protipovodňová opatření. To se za ty prachy nenašel nikdo z odborníků, kdo by vás informoval o tom, že když prší, tak jen málokdy pouze do velkých řek? A že i malé vodní toky je nutno respektovat podle přírodních nikoli parlamentních zákonů? Tady něco nehraje. Buď kecáte, anebo jste to podcenili…

             A tato politická bendovština se pak systémem padajícího lejna pochopitelně trousí i do nižších pater. Tak například u nás v Ústí se proinvestovalo do takové betonové vany. A když se pak vody začaly zvedat, představte si, najela čerpadla a začala ji zaplavovat!!!  Na dotaz, co je to za blbost, zní opět „politická“ odpověď : Zaplavit musíme, jinak by vztlak okolní vody polámal betonové monstrum!

            Rozumím, přírodě rozumím. Ale nepochopím, jaktože se vyhodí cca 170 milionů za vanu, která pan nakonec nemá  ani docela obyčejný a technicky vyřešený špunt přesně v té úrovni, kdy bude voda tak vysoko, že bude potřeba vanu napustit. A namísto toho se povolají hasiči a čerpají za benzin placený z daní vodu, která mohla natéci sama …  Nemáte náhodou okolo sebe podobné zkušenosti?

            Až voda povolí, to víme už z léta 2002, objeví se tuny kontaminovaného bláta. A my se začnem ohánět, jak se ho zbavit. Rozumím. Přírodě rozumím. Ale jestli nás při tom šúrování opustí potřeba zbavit se kontaminovaného bláta koalic nejrůznějších politických „podnikatelů“, jestli necháme otázky bez náležitých odpovědí, nepolitických, a už vůbec ne odpovědí politiků, ale zkrátka jestli se konečně nezačneme solidárně, všichni za jednoho jako při povodních ptát taky na čísla, pak, přátelé – i po nás už dávno potopa …

 (p.s. psáno portál Shekel. )

 

 

           

 

 

Autor: Jaroslav Achab Haidler | pondělí 10.6.2013 13:26 | karma článku: 23,37 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,49

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26

Jaroslav Achab Haidler

Odporný bordel polopravd

17.2.2016 v 20:46 | Karma: 20,27

Jaroslav Achab Haidler

Průmysl holocaustu

17.4.2015 v 12:08 | Karma: 21,01

Jaroslav Achab Haidler

Trucdivadlo vyrábí

10.10.2014 v 16:14 | Karma: 19,52

Jaroslav Achab Haidler

Dvojčata

20.9.2014 v 21:04 | Karma: 16,90

Jaroslav Achab Haidler

Koně se také střílejí

23.7.2014 v 18:20 | Karma: 27,16

Jaroslav Achab Haidler

Kdysi tloukli Angelu

11.6.2014 v 19:03 | Karma: 17,79

Jaroslav Achab Haidler

Spálili jsme orloj

28.5.2014 v 10:53 | Karma: 23,42

Jaroslav Achab Haidler

Ve sklenici hňup

24.3.2014 v 22:11 | Karma: 20,54
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy