Mediální kampaň v Magoříně

22. 05. 2014 23:03:06
Kubík po kubíku, hloubš a hloubš zapadají do žumpy svých vlastních ostud konšelé z Ústí. Na co u toho spoléhají? Na budoucí diktaturu pomerančového proletariátu? Nebo na to, že jejich web nikdo nečte? Nejspíš. Na logiku totiž určitě spoléhat nemohou. Ale právě logika má svá dost jasná pravidla...

Dovolím si teď čtenáře upozornit na kuriózní vlastní gól, který si konšelé sami vstřelili na webu města Ústí. A to dne 9. května 2014. Tedy ve chvíli, kdy fiasko, že s vypisováním kvazi-grantů je to tam na Ústecku hodně divné, bylo už neudržitelné. On se jim totiž nikdo, ale vůbec nikdo nepřihlásil. Pro nezájem, nebo pro nedůvěru vůči konšelům? Kdoví?

Nebudu se ale dnes už vracet k jejich tvrdošíjně (a tedy podezřele) opakovanému nesmyslu citovanému ve třetím odstavci této informační kachny, kde píšou: Přidělení grantu mělo schválit městské zastupitelstvo již 3. 3. 2014, vedení divadla se však o grant nepřihlásilo a rozhodlo se tak přivést společnost k likvidaci. Nevyužilo také možnost získat od města další 4 000 000 Kč ve 2. kole grantového řízení. Důvodem byla neochota bývalých představitelů divadla k dohodě a kompromisu...

Snad jen ještě jednou a naposled podotknu, že kompromisy jsou dvojího druhu. Ty rozumné a pak ty, které smrdí. „Cinklý“ a neodborný grant stejně tak jako pokus o spáchání trestného činu „poskytnutí výhody ve veřejné soutěži“ patří už bezesporu k těm, které smrdí.

Ale co bylo, bylo. Snad bude na podzim lépe. Rád bych jen upozornil na odstaveček poslední, jímž se radní snaží zalátat svoje totální fiasko. Že se jim totiž do tak „supr-grantu“ nepřihlásil nikdo. Ani ten naprosto šílený dobrodruh. Radnice nám sděluje: Vystupňovaná mediální kampaň a osobní postoje některých aktérů kauzy odradily od podání přihlášky další případné uchazeče...

A právě této větičce se prosím věnujme podrobněji. Vystupňovaná a mediální. Kdo se pokouší o mediální kampaň? A o jaké a čí postoje se vlastně jedná?

Dejme tomu, že jsem poctivý divadelní dobrodruh, maličko se ve světě kultury orientuji a vím, že Ústečák je hodně kvalitní divák a ústecký Činoherák je takové divadelní rodinné stříbro. Prostě to je příležitost, která se neodmítá. Vždyť, pokud se v kultuře orientuji, vím, že i v jiných městech je to s ní podobně na štíru. A pokud se tedy kolem Činoheráku náhodou něco děje, měl bych si ověřit, co a jak.

Dejme tomu, že nemám dost trpělivosti, abych si nagooglil a sledoval celé jednání zastupitelstva ohledně této tzv. mediální kampaně. (To by mne totiž rovnou odradilo – do takového vidlákova to radši zkoušet nebudu, ti konšelé jsou snad ještě z let po popravě Milady Horákové!) Nebudu googlit a půjdu si skutečně za svým. Je to Ústí radnice vstřícná, anebo tam skutečně panují jen konšelé z Magořína?

Chce to hledat. Na témže webu najdu také výzvu na výběrko na uměleckého šéfa a informaci, že tatáž paní, která předkládala důvodovou zprávu o likvidaci předchozího souboru mi bude dělat ředitelku. A pár dní poté dokonce vydá Rada města tiskové prohlášení, že z oněch 4 mio z jednoho zpackaného grantu potečou penízky do Velkého divadla. T toho 2,7 mega na opravu tamní vzduchotechniky a 1,4 na dovoz úplně jiné kultury, než měla být ta, na jejíž podporu a zajištění byl městský grant vypisován. To už maličko znejistím.

Ještě jednou a naposled mi uslzené oko zaletí k podmínkám výběrka na uměleckého šéfa ústecké činohře. Vypadají tak vábně!! Jen jestli to nebude jen prázdná mediální kampaň nekompetentních anebo dokonce účelově lhoucích konšelů. Prázdná jako skořápka, kterou si v březnu založili. Bez herců, bez techniky, bez personálu bez vize. Jako celé severní Čechy...

Dvanáct až šestnáct milionů na rok 2015 a krásných osm milionů na poslední kvartál roku 2014. To nezní špatně!! Ale podívám-li se na ty osobní postoje některých aktérů kauzy, zejména na způsob, jakým se slíbené peníze najednou obratem přehazují do jiných – stejně palčivých - kráterů, pomalu zkoprním.

Pak už jen stačí si uvědomit, že o skutečném financování příspěvkových organizací nerozhoduje pod výzvou na um. šéfa podepsaná paní, ale zastupitelstvo – které doposud nikdy tak vysokou částku na činohru neodkleplo. A navíc bude pro rok 2015 stát před oříškem kde sehnat 50 milionů na operu. Lže tedy celé to výběrové řízení předem? Jsou to jen mediální kecy?

No, to mi dodá další ránu. Navíc paní vyhlašovatelka bude, nastojte, zároveň i ředitelkou a nadřízenou případného naivy – uchazeče o post uměleckého šéfa. Navíc ředitelkou tvrdě loajální konšelům nikoli svému divadlu a um. šéfovi. Tak to už jen celou absurditu podtrhne.

Jít do toho? Proč ne? Ale s vědomím, že nepůjde o divadlo, ale o poslušnost vrchnosti za nějaký ten obolus, než mne zase odvolá. Že neplatí nic a konšelům jde jen o jediné. Plichtit to do patu tak dlouho, dokud z nich čas anebo volič nesejme riziko, že by se na nápravě napáchaného průšvihu měli podílet osobně. To jsou ty skutečné osobní postoje některých aktérů kauzy. Ústecký magistrát je dneska už jen hotel plný magorů, pro které neplatí ani psané, natož jen vyslovené slovo...

Ale mediální kampaň si uměj udělat fakt výbornou.

Autor: Jaroslav Achab Haidler | čtvrtek 22.5.2014 23:03 | karma článku: 17.53 | přečteno: 808x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.68 | Přečteno: 316 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 503 | Diskuse
Počet článků 145 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1689
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...