Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

9. 1. 2012 10:33
Achabe,

vy jste členem církve, kterou ve své článku kritizujete a místy karikujete....?

Pokud ano, pak se obraťte se svým problémy na vašeho faráře či biskupa.

Pokud ne, což předpokládám, pak se prosím o církevní záležitosti neotírejte. Věřící lidé nejou žádné loutky, ale myslící lidé a ve své církvi si - pokud je potřeba - vyjasníme problémy bez toho, aby nám radil a kritizoval nás někdo jako vy!

Achabe, vy se starejte o svoji víru, máte li nějakou a tu naši neřešte:-)

0 0
možnosti
JAH

achabisko

10. 1. 2012 21:36
Re: Achabe,

Pakosi, omlouvám, byl jsem dva dny přednášet na teologii v Olomouci, proto odpovídám až dnes.

Absolutně neřeším žádné "víry", protože pokud si pod pojmem víra představujete nálepku a la ODS, TOP anebo BB, tak mluvíte o klubech a ne o vztahu k morálce.

Morálku - resp. amoralitu pana Baxanta mohu kritizovat (domnívám se) i jako mormon anebo pantheista, ale především ji ani příliš nekritizuji. Jenom si dovoluji poukázat, že něco někde smrdět musí, když zprvu neodpoví vůbec, pak mlží cosi o tajemství a teprve po tomto článku zareaguje tak, jak mohl již tehdy na studenstké mši:

ERGO - zas tak vedle nebudu. Toto skutečně, pakossu, není otázka víry, možná té kvazi-víry bažící po vlivu, ale je to otázka morálky.

0 0
možnosti
A

agas

8. 1. 2012 8:36
Matouš 2,7

Tajemství, které Achab Haidler tak touží odkrýt, mně už taky delší dobu vrtá hlavou. Ale pak mi došlo,

že takovéto postupy jsou přeci hluboce zakotveny jako jeden z možných

subversivních proudů v naší novozákonní tradici: Matouš 2,7 (jen ty

"ovoce" pak budou asi trošilnku nahnilá ;-)

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

7. 1. 2012 22:49
Achabe

Pokud mate zajem o diskuzi a vyjasneni,.tedy objasneni nekterych veci, tak nejsu proti, naopak. Muj email je martinkvk@seznam.cz

0 0
možnosti
JAH

achabisko

7. 1. 2012 23:17
Re: Achabe

Be*H

Díky Martine za otevřenost i správnou volbu řešit vedlejší (méně relevantní) otázky privátněji, nikoli veřejně. Mě se dá psát normálně z blogu, ale hned se Vám ozvu mailem... Protože objasnění mne zajímá. Už pro tu základní logiku, že k mlčení se utíkáme jen tehdy, když k tomu je nějaký důvod. (I u pana Baxanta) ... Pozdravení

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

7. 1. 2012 20:51
Pokusím se to shrnout

Jestli se nemýlím, biskup Baxant přeložil nějakého kněze a Vám neposkytl vysvětlení, proč se tak stalo. Jen mi nedošla nějaká vazba mezi touto událostí a církevním majetkem. Ale je to asi jen moje nechápavost.

2 0
možnosti
MK

Martin Kavka

7. 1. 2012 21:05
Re: Pokusím se to shrnout

Ne, autor jen plete z ho....xxxna bic. Navic me vzhledem k jeho clanky napadaji slova z jedne pisnicky od Kryla......Vrah o moralce kaze. A jeste jedny slova. Kdo jsi , ze vidis trisku v oku sveho bratra. :) Kdyz uz se autor ohani v clanku "tesarem" ;)

1 0
možnosti
MK

Martin Kavka

7. 1. 2012 20:30
Vida

Ale zidum vraceni majetku nevadi, dokonce pozaduji platby, a ne male,i za udajne krivdy. Nechcete si nejdrive zamest pred vlastnim prahem ? Napriklad jak dodnes dluzite penize pravoslavnemu knezi Ivanu Hadravovi, tohoto casu duchovnimu spravcu pravoslavne farnosti ve Frydlantu.Rv

1 0
možnosti
JAH

achabisko

7. 1. 2012 22:05
Re: Vida

Ve Frýdlantu v Čechách anebo nahoře na Moravě, Martine?

Můžete, prosím specifikovat, kolik dlužím konkrétně já, rád to panu Ivanovi uhradím :o))

Já taky ve článku netvrdím, že Martin Kavka (a všichni katolíci) se chovají jako komunisti a nedovedou odpovědět věcně a k podstatě. I když po tomhle Vašem "bodu", bych to už tvrdit skoro mohl.

Co má Baxantova neochota a nevůle společného s restitucemi (krom toho ftípku, který jsem zneužil) a jeho papalášské způsoby se židama ? Kam se poděla logika?

1 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy